Vitrin Kötü pizzalara elveda

Kötü pizzalara elveda

13.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kötü pizzalara elveda

Kötü pizzalara elveda
Ağızda karton tadı bırakan, mayalanmasına özen gösterilmediğinden kabarmayan pizza hamurlarından ve gıdım gıdım kullanılan malzemelerden bıktıysanız, Ataköy ve Yeşilköy'de de şubeleri olan Pizza Take - Away'i aramanızı tavsiye ederim. Fevziye AKSOY
Kötü pizzalara elveda
Tek çocuk olanlar bilir; bu durum çoğu zaman çok avantajlıdır, ama bazen de bir dezavantaj haline gelebilir. Benimle başlarının yeterince dertte olduğuna karar veren ebeveynlerim aynı zamanda bir kardeşin bana benzeyeceği korkusuyla da bu işten vazgeçmişler. Ben de çok seneler evvel bir ağabeyim olsaydı ne iyi olurdu derken, arkadaş grubuma dahil olan Osman ve onun ailesi tarafından manevi kardeş olarak evlat edinilmiştim. Son zamanlarda yüzünü pek göremediğim Osman bana ağır sitemler edince birkaç günlüğüne Şişli'ye taşındım.
Bu akşamlardan birinde yemek hazırlamak istemediğimizi ve tembelliğimize kurban gideceğini anlayan midelerimiz alarm sinyalleri verince aklıma kolay tarafından pizza ısmarlamak geldi. Gelgelelim benim müdavimi olduğum Pizza Take - Away Ataköy'de, bense Şişli'deydim. Sonra pizzacımın Mecidiyeköy'de de şube açmayı planladığını hatırlayarak onlara telefon ettim. Şansıma şubenin açılmış olduğunu ve Şişli'ye servis yaptıklarını öğrendim.
Yeni açılan şubeyi arayarak derhal siparişlerimi vermeye başladım. Yarım saat sonra kapının çalması ve paketleri teslim alarak aç kurtlar gibi yemeklere saldırmamız bir oldu. İnce İtalyan hamuru üzerinde bol jambon, sosis, mantar, yeşil biber ve yumurtalı nefis boy Americana'yı nasıl o kadar çabuk yiyebildik hala anlamış değilim. Ardından iceberg salata, salatalık, domates, taze mısır, kırmızı lahana, rendelenmiş havuç ve kaşar peyniri ihtiva eden salatamızı, feci lezzetli olan peynirli ve sucuklu sarmısaklı ekmek eşliğinde silip süpürdük. O kadar yemekten sonra kanepelerin üzerine yığılmamız bile bizi bir sonraki siparişimizde tavuklu ya da special pizzayı mı denesek demekten alıkoyamadı. Bu arada benim çok beğendiğim Tiramisu'yu da ancak saatler sonra yiyebildik. Müessese ile ilgili geçmiş tecrübelerime dayanarak kaneloni, lazanya, vejeteryan lazanya ve özel soslu tavuk kanadını da tavsiye edeceğim Pizza Take - Away'in Mecidiyeköy şubesi sayesinde kişi başına 1.5 ila 2.5 milyon liraya tıka basa doymak mümkün.

Pizza Take - Away Ortaklar Cad., No: 42, Mecidiyeköy - İstanbul Tel: 0212 267 03 67 - 267 21 42

DOMATES SOSLU NOHUT MÜCVERİ
Hazırlanış süresi: 35 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler: 3.5 çay bardağı nohut * 1 ortaboy domates * 4 - 5 çorba kaşığı sıvı yağ * 3 dilim ananas * Yarım kilo doğranmış konserve domates * 1 - 2 çorba kaşığı sirke * 1 - 2 çorba kaşığı süzme bal veya toz şeker * Çeyrek kıyılmış maydanoz * 1 diş sarmısak * 1 adet kabak * 4 yumurta * 2 çorba kaşığı un * Tuz ve kırmızı pul biber.

Hazırlanışı:
1. Nohutu bir gece önceden 5 su bardağı soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyu değiştirin ve yine aynı miktarda su ile kaynatın. Kapağını kapatın, 1.5 saat kadar haşlayın. Soğanı ince ince kıyın. Domatesi küçük küplere kesin. Ananasın suyunu süzüp parçalara doğrayın.
2. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı yağ kızdırın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Konserve domatesi ilave edip orta ateşte 10 dakika pişirin. Küplere doğranan domatesle ananas parçalarını ekleyip 3 dakika pişirdikten sonra sirke, bal, tuz ve pul biber ile tatlandırın. Maydanozu ilave edin.
3. Nohutun suyunu süzün, kabuklarını ayıklayın. Kabağı temizleyip rendeleyin. Sarmısak ile nohutun üçte ikisini püreleyin. Kabak, yumurta, un ve kalan nohutu püreye ekleyin. Tuz ve pul biber ile tatlandırın. Tavada 3 - 4 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırın ve 12 adet nohut mücveri kızartın. Servis tabaklarını salata yaprakları ile süsleyin. Mücverleri üzerlerine yerleştirin.

KARAMELALI ELMA
Hazırlanış süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler: 2 büyük ekşi elma * 1 - 2 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı toz şeker * Yarım su bardağı beyaz şarap * 2 yumurta beyazı * 2 çorba kaşığı file badem Süs için birkaç nane yaprağı.

Hazırlanışı:
1.Fırını 225 derecede ısıtın. Elmaları yıkayıp soyun. Kalın dilimlere kesin. Dilimlerin ortası delik kalacak şekilde çekirdekleri ayıklayın. Limon suyu ile ıslatın. Teflon bir tavada yağ koymadan 2 çorba koşığı toz şekeri kavurarak karamelize edip sürekli karıştırarak beyaz şarabı ekleyin. Kaynayınca çok kısık ateşte alıp 2 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavaya yerleştirin. Tavanın kapağını kapatıp 2 dakika daha pişirin.
2. Yumurta beyazını kalan toz şekerini azar azar ekleyerek kar haline getirin. Bademi ekleyin ve metal bir kaşıkla yavaşça karıştırın. 4 küçük borcamın içini ve kenarlarını iyice yağlayın. Elma dilimleri ile karamelalı sosu paylaştırın. Üzerlerine yumurta beyazını paylaştırın ve fırında üzeri kızarana kadar 4 - 5 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyin.