Vitrin KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT

24.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT
Sinan Biçici

  • Murat Ağçiçek'in resim sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 29 nisana kadar görülebilir. Ağçiçek, "bedeni bir zaafiyet ve mahrumiyet bölgesi olarak ele alışıyla birlikte bedene gizli gücünü ortaya çıkartan bir özgürlük de yüklüyor... Resimlerinde, erkek olarak kendi cinsiyetinin kodlarıyla değil, insan olmanın genel geçer kodlarıyla konumlandığının altını çiziyor".
  • Şeyda Cesur'un kişisel sergisi 28 nisana kadar Kasa Galeri'de görülebilir.
  • Pamukbank Fotoğraf Galerisi'nde 18. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin konuklarından Jerry Schatzberg'in "Kareler" adlı fotoğraf sergisi 6 hazirana kadar görülebilir.
    KÜLTÜR-SANAT
  • Ahmet Levendoğlu'nun yönettiği "Bağla Şu İşi" adlı oyun Kadıköy Belediyesi Çağdaş Eğitim Kültür Merkezi'nde bugün 15.30 ve 21.00, yarın 21.00'de. Çağdaş Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarı David Mamet'in oyununu Pınar Kür dilimize aktarmış. İki film yapımcısının acımasız piyasa koşullarında "işi bağlamaya" çalışmalarının anlatıldığı oyunda, film yapımcısı Boby Gould karakteri kendini ve işini sorgulamaya başlar. Bu sorgulama sinema dünyasıyla birlikte kadın erkek ilişkilerinin de bir iç hesaplaşmasıyla devam eder. Argo ve küfürün gırla gittiği oyunda kazanan piyasa ve "erkek dünyası" olur...
  • "Mançoloji ve Kalbimizdeki Barış" konseri, 19 Mayıs Mahallesi'nde, 24 nisanda saat 14.00'ten sonra izlenebilir. Kurtalan Ekspres, Moğollar ve Üç Hürel'in katılacağı konserin geliri Kosova çocuklarına bağışlanacak. (Tel: 0216 360 33 44)
  • Lay Lam Lom Müzik Merkezi'nde heavy metal konseri bugün ve yarın saat 11.00 - 23.00 arası. Geceye 30'a yakın grup katılacak. Tel: 0212 251 90 38.
  • Akbank Oda Orkestrası konseri 28 nisanda saat 19.30'da Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Salonu'nda izlenebilir.
    KÜLTÜR-SANAT
  • "Özgür Ruh" (The Governess), 19. yüzyıl İngiltere'sinde iş bulabilmek için kimliğini değiştiren ve dadı olarak girdiği evin erkeğine kapılan Musevi bir genç kızın öyküsünü anlatıyor. Senaristi ve yönetmeni Sandra Goldbacher'in ilk çalışması olan filmde Minie Driver (Rosina Da Silva) ve Tom Wilkinson (Charles Cavendish) başrolleri paylaşıyor. Akıllı ve özgür ruhlu Rosina Da Silva'nın günlüğünden ve kendi dilinden anlatılan film tarihsel film meraklılarına önerilir.
  • Irwin Wilkner'ın yönettiği ve başrollerini Val Kilmer'la Mira Sorvino'nun paylaştığı "İlk Görüşte Aşk" (At First Sight) haftanın diğer yenisi.
    Görmeyen bir masör olan Virgil Adamson (Val Kilmer) ile stres atmak için gelen Amy Benic'le (Mira Sorvino) tanışır. Amy, görmediğini bilmediği Virgil'den hoşlanmaya başlar.
    (Geçen hafta duyurduğumuz "Şişedeki Mesaj" filmi bu hafta gösterime girdi.)