Vitrin Manzaralı kahvaltılar

Manzaralı kahvaltılar

05.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Manzaralı kahvaltılar

Manzaralı kahvaltılar


Yarın pazar, Boğaz manzarasına karşı ya da ağaçlar altında serin bir sabah keyfine ne dersiniz?


       Bütün haftanın yorgunluğu cumartesi günü atılmış, kurtlar dökülmüş ve gece geç yatılmıştır. Pazar günü, hareketli bir günün ardından ayakların uzatıldığı bir gün olarak geçirilmek istenir. Pazar günleri güzeldir, yapılan uzun kahvaltılar, saatlerce okunan gazeteler, mis kokulu kahveler. En önemli seramoni ise haftaiçi yüzüne bile bakmadığımız kahvaltılardır. Pazar kahvaltıları bir başkadır, masalar özenle hazırlanır, ekmekler sepetlerde dilim dilim bize bakarlarken üzerlerine yağı, balı, reçeli sürmemizi beklerler. Yumurtanın çeşitleri mutfakta yapılırken, domatesler peynirler, salamlar, sucuklar da tabaklarda yerini almak için sabırsızlanır. Ocağın üzerindeki çaydan ise kimin kaç fincan içtiği bilinmez. Bu keyfi deniz kenarında sarhoş eden Boğaz havasını alırken ya da kuytu bir bahçede ağaçlar altında yaşamak istiyorsanız işte size birkaç adres. Bu mekanlarda kahvaltının dayanılmaz keyfinin doruklarına varırken özel olarak hazırlanmış tatlarla da kendinizden geçeceksiniz.

       Bebek Koru Kahvesi
       Karşınızda uçsuz bucaksız Boğaz manzarası, güneş hafiften kollarınızı yakıyor. Yumuşacık minderler üzerinde çayınızı yudumlarken bembeyaz teknelerin salıntısını seyrederek tatlı hayallere dalın.
       Boğazın muhteşem manzarasına karşı Bebek Koru Kahve'de pazar günleri saat 9 ile 15 arası sizi evinizin rahatlığında çok özel bir kahvaltı bekliyor. Altı çeşit peynir, reçel, yağ, börek, sosis, krep, somon füme ve meyvenin de bulunduğu açık büfede içecekler dahil 70 çeşit var. Bebek Koru Kahve'de ayrıca çocukları sürpriz yumurta bekliyor. Sınırsız içeceğin dahil olduğu açık büfe kahvaltının fiyatı 10 milyon lira.
       Adres: Cevdet Paşa Cad. 120, Bebek
       Tel: (0212) 287 56 07

       Cafe Cadde
       Üzeri tentelerle kapalı, içinden ağaçlar geçen Cafe Cadde'nin bahçesinde pazar sabahları 10 ile 14 arasında açık büfe kahvaltı servisi var.
       Cafe Cadde'nin açık büfe kahvaltısında onlarca şarküteri çeşidi ve peynir bulunuyor. Cafe Cadde ayrıca bu pazar kahvaltıları için kendi üretimi olan kekikli, acılı ve fesleğenli peynirleri müşterilerine sunuyor. Açık büfede yumurta ve çeşitlerinin haricinde Rus ve İtalyan salataları gibi soğuklar da var. Bir kişi kahvaltı ücretininin 5 milyon 750 bin lira olduğu Cafe Cadde'de 0 - 6 yaş çocuklarından ücret alınmazken, 7 - 12 yaş çocukları için de yüzde 50 indirim uygulanıyor.
       Adres: Bağdat Cad. 375/2
       Tel: (0216) 302 76 24

       Cafe Creme
       Ortaköy sokaklarının Arnavut taşları üzerine yerleşmiş masalarda bir pazar gününe başlamaya ne dersiniz? Yanınızdan gelip geçenlerin içinde ya da yeni kurulmuş rengarenk pazarında uzaktan tanıdık yüzlere rastlamak hiç de zor değil. Cafe Creme'de pazar günleri 9 ile 19 saatleri arasında kahvaltı servisi var. Türk ve Fransız peynirleri, dört çeşit füme, çeşitli ev reçelleri, bal, tereyağı, zeytin ve meyveden oluşan kahvaltı tabağının fiyatı 4 milyon 500 bin lira. Bu kahvaltı tabağıyla hala doymadıysanız mozeralla peynirli ya da karidesli omletlerden ya da peynirli, kıymalı su böreklerinden ısmarlayabilirsiniz. Cafe Creme'in spesialitesi olan kızarmış hellim peynirli tostundan ya da sucuk, kaşar peyniri ve mozerellalı fırınlanmış simitlerinden tatmadan gitmeyin. Omletlerin fiyatı 3 milyon, hellimli tost 3 milyon fırınlanmış simitler ise 2 milyon lira.
       Adres: Değirmen Sok. 12, Ortaköy
       Tel: (0212) 227 72 94

       Ethemefendi 36
       Erenköy'de tarihi bir köşkün bahçesindeki ağaçların altında hafif hafif esen rüzgarın eşliğinde çay yudumlamak pazartesinin gerginliğini üzerinizden alacaktır. Serin ve kuytu bahçesinde yaklaşık 130 kişinin rahatlıkla oturabileceği Ethemefendi 36'da her pazar 11 ile 13.30 arasında kahvaltı var. Şarküteri çeşitleri, beyaz ve kaşar peynir, reçel çeşitleri, bal, simit ve tereyağdan oluşan kahvaltı tabağının fiyatı 6 milyon 900 bin lira. Bu fiyatın içine sınırsız çay ve filtre kahve de dahil. Kahvaltı tabağının dışında sucuklu yumurta, domatesli sote sosis, beykınlı yumurta ya da menemen gibi sıcaklardan tadabilirsiniz. Bunların fiyatları ise 3 milyon 750 bin ile 4 milyon 400 bin lira arasında değişiyor.
       Adres: Ethemefendi Cad. 36, Erenköy
       Tel: (0216) 385 41 32

       Cafe Reis
       Eğer Boğaz'ın Avrupa yakasında oturuyorsanız pazar sabahı kalkıp deniz kenarında uzun bir yürüyüş yapın yolunuz Arnavutköy'de kazıklı yoldan geçerse Reis Cafe'ye uğrayın ve günlük gazeteler eşliğinde güzel bir kahvaltı yapın. Reis Cafe'de kahvaltı sabah 8.30'da başlıyor ve akşama kadar sürüyor. Beyaz ve kaşar peynir, siyah ve yeşil zeytin, salam, dana ve tavuk jambon, reçel, bal, tereyağ, sigara böreği, yumurta, salatalık ve domatesten ve bir fincan çaydan oluşan kahvaltı tabağı 3 milyon lira. Reis'in spesialitesi jambon ve mantarlı, sosisli mantarlı, ıspanaklı ve çikolata, bal, muz ve cevizden oluşan tatlı kreplerin fiyatı 2 milyon 500 bin lira. Sahanda ikram edilen menemen ve sucuklu, pastırmalı yumurtaların fiyatı ise 1 milyon 700 bin lira ile 2 milyon 500 bin lira arasında değişiyor.
       Adres: 1. Cadde 115 Arnavutköy
       Tel: (0212) 265 52 45