Vitrin Maskenin sihirli etkisi

Maskenin sihirli etkisi

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Maskenin sihirli etkisi

Maskenin sihirli etkisi


İster evinizde kendiniz yapın ister şık kozmetik ürünlerinden alın... Ama mutlaka cilt maskesi uygulayın. Cildinizi maskelerin sihirli dokunuşundan mahrum etmeyin


       Cilt bakımında özel maskelerin ayrı bir yeri var. Doğal ürünlerden elde edilen karışımlarla ciltte mucizeler yaratan maskeleri evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde cildinizi siyah noktalardan arınmış, gözenekleri sıkışmış, nem oranı dengelenmiş, daha parlak, canlı hale getirebilirsiniz. Evde yapılan cilt maskelerine ilişkin bilgi veren Hilton Figaro Güzellik Merkezi uzmanlarından Zühre Değer, bu maskelerin ekonomik oluşunun yanı sıra kısa bir sürede sonuç veren sihirli etkileri olduğunu belirtiyor.
       Yok eğer evde maske yapacak zaman bulamam diyorsanız, yine de cildinizi maskenin mucize etkilerinden mahrum etmeyin. Kozmetik sektörünün doğal ürünlerden hazırladığı özel cilt maskelerini evinizde uygulayın. Sadece sürün, bekleyin ve yıkayın hepsi bu kadar!
       Çeşit çeşit maskelerden her biri ayrı bir ihtiyacınıza cevap veriyor. Estee Lauder’in sunduğu tüm cilt tiplerine hitap eden Stess Relief Eye Mask içeriğindeki E vitamini sayesinde yüzeysel çizgileri tedavi ediyor ve yüzdeki şişkinliği de azaltıyor. YSL’nin Masque Absolue Purete’i, ciltteki yabancı maddeleri ve yağ fazlasını yok edip cilt yüzeyine sağlık ve temizlik veriyor. Biotherm’in Purifiant Equilibrant maskesi cildi derinlemesine temizliyor, gözenekleri sıkılaştırıyor, yağı emiyor.
       Lancome, yazdan kışa geçerken bronz ten renginin zamanla kaybolması ile ortaya çıkan güneş lekelerine çözüm olarak Exfoliance Douceur’u sunuyor.
       Bu ürün aynı zamanda peeling de yapıyor.

       Maskenizi evinizde yapın
       Hilton Figaro Güzellik merkezi uzmanlarından Zühre Değer evde kolaylıkla yapılabilen iki cilt maskesi reçetesini Vitrin okurları için verdi:
       Normal ve kuru ciltler için: Bir tas kuru fasülyeyi ılık suda birkaç saat bıraktıktan sonra iyice pişinceye kadar haşlayın. Daha sonra kabuklarını çıkarın. Bir yemek kaşığı asitsiz, iyi cins zeytinyağını ilave edip püre haline getirin. Elde edilen püreyi yüzünüze sürüp yirmi dakika bekleyin. Daha sonra önce sıcak ardında buzlu suyla yıkayın. Bu maske cildin gereken nem oranını sağlıyor ve cilde parlaklık veriyor.
       Normal ve yağlı ciltler için: Biraz lor peynirine veya süte bir iki damla limon sıkıp bir tatlı kaşığı bal karıştırarak yüzünüze sürün. Yüz ve boyun kısmına kalın bir tabaka halinde uyguladıktanonra yirmi dakika bekleyin ve sonra bol su ile yüzünüzü yıkayın. Peynir ve bal maskesi cildi besliyor ve cilde gerginlik kazandırıyor. Yağlı ciltlerde bulunan fazla yağı emiyor ve nem dengesini kuruyor.
       Bütün cilt tipleri için: İki çorba kaşığı çavdar unu, damla damla sütle karıştırıp lapa haline getirin. Daha sonra lapa halindeki bu maskeyi yüzünüze sürüp yirmi dakika bekleyin. Yıkarken ılık su veya maden suyu tercih edin.