Vitrin Moda yeni yetenekler kazanıyor

Moda yeni yetenekler kazanıyor

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda yeni yetenekler kazanıyor

Moda yeni yetenekler kazanıyor


Ar - se Moda Kursu profosyonel eğitim kadrosuyla modaya, tekstile ve hazır giyim sektörüne genç yetenekler kazandırıyor. Kursun danışmanı ve aynı zamanda yöneticilerinden biri, farklı çizgileriyle tanınan ünlü modacı Neslihan Yargıcı


       Ar - se 4 yıldır hizmet veren bir moda kursu. Ar - se moda kursunda verilen eğitim daha çok pratiğe yönelik. Amaç moda, hazır giyim ve tekstil sektörüne nitelikli eleman kazandırmak. Bunun yanında kurs, lise mezunu öğrencileri Güzel Sanatlar Akademilerine de hazırlıyor. Kursta genel olarak üç alanda ders veriliyor. Modelistlik, stilistlik ve resim. Kurstaki modelistlik derslerinde günümüz konfeksiyon teknolojisine uygun, piyasaya yönelik bilinçli eğitim veren uzman kadrosuyla, öğrencilere giyim konusunda her türlü bilgi veriliyor. Giyimin endüstrideki yeri, Türk giyim tarihi bilgileri, kadın, erkek, çocuk beden özellikleri, etek, pantolon, dış giyim, iç giyim, temel beden kalıplarının çıkarılması, model uygulama ve kuralları, kalıp serileme, model dikimi, metraj hesabı ve pastal atma teknikleri, tekstil bilgileri, kumaş türleri ve özellikleri, endüstriyel çizim teknikleri, moda ve kostüm tarihi, modelistlik derslerindeki konulardan bazıları.

       Öğrencilerin tasarımı sergileniyor
       Sitilistlik dersleri de kurs öğrencilerine temel eğitim ve malzeme bilgisi, perspektif, ışık - gölge, oran - orantı, renk, anotomi, anotomide stilize çalışmaları, endüstride giyimin yeri ve tarihi, stilistte olması gereken ufuk genişliği ve tasarım gücüne sahip olabilme özelliklerini kazandırmaya yönelik.
       Ar - se Moda Kursu öğrencilere stilist, modelist ve makineciden oluşan üçlü çalışma imkânını da sunuyor. Temel modelistlik bilgileri, dikiş özellikleri ve kuralları, tekstil, kumaş bilgileri, firma inceleme ve araştırma bilgileri, özel firmalara kolleksiyon hazırlama etüdleri bireysel ve grup çalışmaları eğitimi veriyor. Öğrenciler aldıkları bu eğitimle sene sonu kendi tasarımlarından oluşan Ar - se moda defilesini hazırlayıp, sunuyorlar.

       Neslihan Yargıcı ve moda
       Ar - se Moda Kursu’nun diğer kurslardan en büyük farklarından biri Ünlü modacı Neslihan Yargıcı’nın bu kursun danışmanlığını ve yöneticiliğini yapması. Burada öğrencilere stil ve moda kültürü üzerine dersler veren Neslihan Yargıcı mesleki birikimlerini de öğrencilerle paylaşıyor. Ar - se Moda Kursu’nda hafta sonları çalışanlara yönelik zamandan tassarufu sağlayan bilgisayarlı modelistlik dersleri de veriliyor.
       Bu derslerde serileme ve pasta atma gibi işlemler bilgisayarda yapılarak daha kısa sürede bitiriliyor. Ar - se Moda Kursu’nun, eğitimcileri üniversite mezunu ve sektörde tecrübesi olan kişiler. Yani usta öğretici kavramı bu kursta yok. Genellikle 17 - 23 yaş arası bayanların katıldığı kursa tekstil sektöründe çalışan ve modayla ilgilenen erkekler de katılıyor. Haftanın 2 günü olan stilistlik ve modelistlik kurslarının aylık ücreti hafta içi 48 milyon lira, hafta sonları ise 58 milyon lira.

       Adres: İstanbul Caddesi Muhasebeci Sokak No: 10 Bakırköy - İstanbul Tel: (0212) 660 22 04 - (0212) 660 28 12