Vitrin Mutlaka olmalı

Mutlaka olmalı

25.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mutlaka olmalı

Mutlaka olmalı
25 Nisan 1998
Nora ROMİ

Bir süre daha yaz trendlerinden bahsetmemiz gerekiyor. Bu sefer iyi bir derleme yapmayı düşündüm. Fikirler benden, alışveriş sizden...
* Pullarınız, boncuklarınız üzerinizden eksik olmasın. Elbiselerinizde yoksa bile takılarınızda olsun.
* Arada sırada bir tarafınıza kelebek kondurun. Bu toka olabilir, çanta veya ayakkabı süsü de olabilir. Mücevherlerde çok moda olan böceklerden bu yıl en gözde olan minik kelebek!
* Jüpon ya da jüpon gibi etekler... Jüpon çok transparan bir eteğin içine iyi gider. Ama jüpon gibi etekler ya da elbiselerin daha revaçta olduğunu belirtmek gerekiyor. Biraz cesaret lazım...
* Yine Çin ıvır zıvırları. Hatta mümkünse şapkanızı da Çin tarzı seçin.
* Çok çeşitli takılar bu yaz kullanılacak olmasına rağmen inci kolyenin her zaman için ayrı bir yeri olacak. Bu arada ben inci kolyemi kaybettim. Gören ya da alabilecek olan varsa beni arasın!
* Kısa saplı küçük çantalarınızı taşıyacağınız elinizin bileğinde mutlaka bir sürü bilezik olmalı. Bu yaz çanta - bilezik uyumu söz konusu olacak.
* Folklorik kıyafetler ve aksesuvarlar... En azından başınızı folklorik desenli bir eşarp ya da bandanayla bağlayabilirsiniz. Bu tip etekler ve bluzlar da giyilebilir tabii.
* Eğer smokin giyecek bir yeriniz varsa size söylüyorum: Kırmızı smokin giyin.
* Dekorasyon için önemli bir haber: Beyaz laleler çok var. Armani Cafe de bu trendi yakalamış. Mümkünse büyük cam kavanozlar içine büyük beyaz laleler yerleştirin.
* İnce topuklu terliklerden kolay kolay kurtulamayacaksınız.

Ayakkabı turuna çıktım
Yaz sezonunun açılmasından sonra heyecanla alınan ilk şey nedir dersiniz? Evet, doğru bildiniz: Ayakkabıııı! Bu durumda eskiden, şu anda olduğum yerde yazılar yazan, şu anda da bol bol gezen Vitrin Ajanımızı anmadan edemeyeceğim. Uzun zamandır biz de pek görüşemediğimizden ayakkabı zevkinin tadını pek çıkaramaz oldum. Onunla ayakkabı bakmak başka türlü heyecanlıdır. Yine de yeni sezona hoşgeldin demek için kendime ayakkabı aldım. Şu anda da ayağımda onlar var.
Çok fazla dolanmadım; her dükkana girmedim. Ama Elle'e kızdım. Sorduğum iki ayakkabıdan da bulamadım. Birinde hiç 40 çalışmamışlar; birinde de süet varmış, deri yokmuş. Oysa iki ayakkabıyı da çok beğenmiştim. Hotiç'de de güzel bir - iki model var. Yabancı ayakkabı getiren Vetrina'da kocaman sevgilime bir ayakkabı uygun gördük (En büyük 45 numaraya kadar var). Park Bravo tarafından getirilen Nine West'de ise gerçekten iyi modeller var. Hele ince topuklu ve bantlı bir ayakkabı var ki offf of, tam ajanlık! Park'S Footwear adlı mağazalarda bulabileceğiniz Nine West'i, ben Amerika'da keşfetmiştim. Birçok kişi giyiyordu. İyi bir markaymış...

İsteyin yapsın
Sizi bilmem ama ben evimin bütün tekstil sorununu halletmiş bulunuyorum. Müthiş şeyler yapan biriyle tanıştım. Asıl mesleği mühendislik olan Nihal Ayanoğlu perdeden peçeteye, nevresimden garson kıyafetine kadar aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyor. Evlerin yanı sıra mağaza ve otellerin de siparişlerini kabul ediyor.
Kumaşı kendiniz götürebileceğiniz gibi onda da bulabilirsiniz. O eski çiçekli şeylerden kurtulup sade ve şık keten ağırlıklı (başka kumaş da olur tabii) aksesuvarlar isterseniz kumaş tercihini de Nihal Hanım'a bırakın. Ayrıca eski ve antika kumaşlarınızı da buraya götürerek değerlendirebilir ya da en azından tamirini yaptırabilirsiniz. Hemen irtibata geçin. Yaz da geliyor, yeni yeni takımlarınız olsun. Adresini veriyorum:
Faik Paşa Yokuşu,
No: 2, Çukurcuma.
Tel: 0212 249 71 36