Vitrin Net müzayedeler

Net müzayedeler

06.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Net müzayedeler

Net müzayedeler


İnternet müzayedelerinde aklınıza gelen herşeyi alıp satabiliyorsunuz. Eskimoların giydiği paltolardan, uçak bujisine kadar her türlü ender parça bulunabiliyor bu sitelerde. Katılımcılar dünyanın heryerinden tıklayarak fiyat yükseltiyor. Bakalım daha neler göreceğiz?


       www.muzayede.com
       Açılış ekranında şöyle yazıyor; "Hoşgeldiniz. Burası herkesin alıcı veya satıcı olarak alışveriş yapabildiği dev bir pazar yeridir.". Gerçekten de dev bir pazar yeri olduğunu söyleyebiliriz. Bir kere çok fazla çeşit mevcut. Antika eşyalardan, tekstil ürünlerine, DVD filmlerden, spor aletlerine kadar herşey alınıp satılıyor bu adreste. Ayrıca müşterilerin satıcılara not vermesi ve alışverişlerinden memnun kalıp kalmadıkları konusunda yorum yapabilmeleri de mümkün kılınmış bu sitede. Satış yapanların adlarının yanında (+4), (-2) gibi notlar var. Böylece daha güvenli alışveriş yapılabilmesi sağlanmış. Bundan başka chat'li satış, resimli satış, çok talep alanlar gibi bölümler de var. İnternette müzayedeye katılmak istiyorsanız bu site çok iyi bir başlangıç olacaktır.

       www.turkauction.com
       Çok kategorili bir türk müzayede sitesi. Elektronik eşya, oyuncak, tatil gibi bir çok açık arttırma kategorisi var. Bunlardan başka farklı bir mal satacaksanız kendiniz de özel bir kategori açabiliyorsunuz bu sitede. Diğer müzayede sitelerinde olduğu gibi bu siteye de üye olarak açık arttırmalarda yer alabiliyorsunuz.

       www.acikartirma24.com
       İnternette olduğu için haliyle 24 saat açık bir müzayede salonu. Burada da eski paradan arabaya kadar herşey alınıp satılabiliyor. Kullanımı çok basit, üye oluyor ve malınızı satışa çıkarıyorsunuz. Site de açık arttırmadan başka, iş ve eleman ilanları da var.

       www.solitus.com
       Aslında burası bir portal. Yani internet okyanusunda kaybolmayasınız diye inşa edilmiş bir liman. Müzayede'den başka seri ilanlar, hava durumu, arama motoru gibi faydalaı bölümleri de mevcut. Her konuda chat yapmanız için çeşit çeşit chat odaları da var. Tabii önce Solitus kulübe üye oluyorsunuz.

       www.collectoronline.com
       İngilizce bir müzayede sitesi. Sitenin konusu koleksiyon parçaları ve ender bulunan antikalar. Tabii antika dediğimizde aklınıza hemen vazo filan gelmesin. Site de çok fazla seçenek mevcut. Ellili yılların mutfak eşyalarından tutun da Disney karakterlerinin nadide biblolarına kadar pek çok şey bulmanız mümkün burada. Sitenin tasarımı şık ve aradığınızı bulmanız çok kolay. Antika arama motoru, tartışma odası, ilan panosu gibi hizmetleri de var.