Vitrin Nineden toruna

Nineden toruna

03.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nineden toruna

Nineden toruna
Sofranızı rengarenk porselenlerle süslemek istiyorsanız, Güral Porselen'in fabrika satış mağazalarına mutlaka uğrayın.

Yaldızlı, el yapımı işlemeli ve renkli porselenlerle sofranızı zevkli bir şekilde donatmak ister misiniz? Üstelik Kütahya'nın genç ve hünerli ellerinden çıkan birbirinden güzel porselenleri uygun fiyata almak için, bu şehirdeki seramik atölyelerine gitmenize de gerek yok. Çünkü Güral Porselen'in satış yerlerinin hepsi bir fabrika satış mağazası.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de bulunan Güral mağazalarında çok makul fiyatlarla alışveriş edebiliyorsunuz. Züccaciyecilerin ve marketlerin vitrinlerindekinin aksine uygun ödemelerle, son derece kaliteli porselenlere kavuşabiliyorsunuz. Fabrikasından alır gibi maliyetine hesaplanan fiyatlara, tekrar nakliye ücreti eklenmiyor. Bütün fabrika satış mağazalarında fiks olduğu için de değişim yapmak istediğiniz zaman, en yakın Güral Porselen adresine gitmeniz yetiyor.
Şişli mağazasından sorumlu Kübra Kurt, "Cevizli ya da Bursa'daki fiyatlar, Kütahya'daki fabrika satış mağazamızla aynıdır, değişmez," diyor ve devam ediyor: "Her Güral Porselen mağazasına, faturanızı getirdiğiniz takdirde istenilen değişiklik hiçbir sorunla karşılaşmadan yapılır."
Türkiye'nin seramik merkezinde, Güral ailesine ait olan Kütahya Porselen'in ardından kurulan Güral Porselen 1989 yılında üretime geçmiş. Hemen her evde rastlanabilecek olan Kütahya Porselen'in satışları geçen sene alınan kararla artık Güral Porselen mağazalarında yapılmıyor. Ancak aile şirketinde isimler, işletme ve üretim farklı olsa da kalite aynı. Ürün yelpazesi oldukça geniş olan iki firmanın ayrı çeşit ve modelleri var.
Her sezon yenilenen porselenler incelikleri, beyazlıkları ve özgün desenleriyle yer alıyor vitrinlerde. Özel el dekorlarının yanı sıra stonevare denilen farklı yapıya sahip olan renkli ürünler de her ortama girebiliyor. Kışın yemek takımları, yazın ısıya dayanıklı stonevare'ler yeşil, sarı, eflatun, pembe renkleriyle cazip geliyor. Ayrıca her hafta bir üründe indirim yapılıyor. El dekoru 85 parça yemek takımını 70 ila 280 milyona, stonvare 15 parça yemek setini 18 milyona, çay takımını 7.5 milyon liraya bulabiliyorsunuz. İncecik fırçalarla yapılarak çok fazla emek isteyen modeller, peşin satışa yönelik olduğu gibi otel serileriyle toptan olarak da satılıyor.
Müşteri porföyü çok geniş olan Güral Porselen'den alışveriş eden ev kadını Aydan Ceyhan, "4 kızım var. En büyüğü evlendiği zaman yemek takımını buradan almıştık, diğer kızıma da almayı düşünüyorum," diyor. Güral Porselen'i tercih etmesinin nedeni olarak da fiyatların makul olmasını ve güvenilirliğini öne sürüyor. Ağustos ayında evlenecek olan Betül Mencik ise, "Başka bir yerde satıldığı zaman üstüne kar konuluyor. Burası hem ucuz hem garantili," diyor.
Kübra Kurt ürünlerinin ömür boyu garantili olduğunu belirtiyor ve "Buradan yapılan alışverişin faturasını saklayıp kırık parçaları iade ettiğiniz takdirde yenisini veriyoruz," diyor. Bu şekilde anneanneden toruna geçebilen yemek takımları hiçbir zaman eksik kalmıyor.
Her kesime hitap eden, her tarz mutfakta yer bulan Güral Porselen ürünlerinin yüzde 80'i Kanada, İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, Norveç, Belçika, Yunanistan, İsrail ve Lübnan'a ihraç ediliyor.