Vitrin Önce yemek sonra spor

Önce yemek sonra spor

04.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Önce yemek sonra spor

Önce yemek sonra spor
Sibel ARNA Dumanı üstünde fajitas, burgerler, kanatlar, salatalar, soslar, özel ekmekler, dondurmalar, tatlılar yiyip doyasıya eğlenebileceğiniz; üstelik tüm bunları az parayla da yapabileceğiniz bir mekan var: Sport House Cafe...
Önce yemek sonra spor
Lezzetli yemekler yiyip az para ödeyeceğiniz bir de üstüne eğlenebileceğiniz mekanlar günümüzde yok denecek kadar az. Ama ben sizin için bir tane buldum. İstanbul Princess Otel bünyesinde bulunan Sport House Cafe'de çok doyup çok eğlenip az para ödeyebiliyorsunuz.
3 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Sport House Cafe, İstanbul'un en büyük bar alanına sahip mekanı. Atari, bilardo, langırt, dart gibi oyunların da bulunduğu mekanda istediğiniz biçimde stres atmanız mümkün. Cuma ve cumartesi akşamları Tulga & Kaan ikilisinin sunduğu Türkçe pop gecelerinin yanı sıra pazar günleri açık büfe canlı gitar müziği eşliğinde şampanyalı brunch, salı günleri açık büfe Meksika geceleri düzenlenmekte. Özellikle Türkçe pop gecelerinde müşteriler çok eğleniyormuş. Saat 22:00 civarında insanlar yemeklerini bitirdiklerinde, mekanın bir gece kulübü havasına dönüştüğü ve herkesin dans ettiği söyleniyor. Bir gidip görmek lazım. Dekorasyonun tamamının Amerika'dan getirilen malzemelerle yapıldığı bu mekanda tüm spor müsabakalarını ve maç yayınlarını da izleyebilirsiniz. Beş adet dev ekran var. Tezahürat yapmak da serbestmiş.
Önce yemek sonra spor
Sport House Cafe'yi ben bir öğlen vakti ziyaret ettim. İnanın hiç boş değildi. İstanbul'un altın toprakları diye nitelendirilen Maslak'ta olması Sport House Cafe'nin bir diğer özelliği. Birçok ünlü televizyoncunun ve işadamının uğrak yeri olan bu mekanda her an ünlü bir simayla karşılaşabilirsiniz. Özellikle NTV ve Show TV'nin çıtırları ve kıtırları çok geliyor. İlgililere duyurulur! Öğlenleri açık büfe servis veren Sport House Cafe'nin bir kişi açık büfe yemek ücreti (salata büfesi, ana yemek büfesi ve tatlı büfesi dahil) 5 milyon lira. Akşamları ise bir kişi yemek ve içki, ödeyeceğiniz maksimum rakam 5 milyon 500 bin lira civarında. Nasıl, ucuz değil mi?
Gelelim benim yediklerime. Mönü Amerikan ve Meksika mutfağı ağırlıklı. Ünlü Meksika yemeği fajitas, Sport House Cafe'nin en popüler yemeklerinden biri. Sofraya dumanı üstünde gelen bu yemek, bildiğimiz fajitastan biraz daha farklı. Bir kere dürüm içinde gelmiyor. İstiyorsanız dürümü siz sofrada kendiniz yapıyorsunuz. Bir de beraberinde üç çeşit sosla geliyor. Ben hem tavuk hem de dana etini tattım. Her ikisi de pamuk gibi yumuşak ve çok lezzetliydi.
Pizzanın da tadına baktım. Şöyle göz doyurucu bol malzemeli bir pizza yaptılar. Bildiğimiz pizza standartlarındaydı. Tatlı olarak ise dondurma yemeyi tercih ettim. Çünkü Sport House Cafe'de hala eski Movenpick dondurmaları yapılıyor. Öyle güzel ki, tadından yenmiyor.

Gözüme takılanlar...
  • Mönülerini tabakların altına koyulan Amerikan servislerin üzerine yazıyorlar. Bence mönü Amerikan servis olarak kullanılmamalı. Ya da Amerikan servisten mönü yapılmamalı. Ama yakında değişecekmiş.
  • Dekorasyon gerçekten para ve emek harcanarak yapılmış. İçeride harika bir Harley Davidson klasiği var.
  • Ucuz olmasının çok açık bir nedeni var. Amaç, Amerikan tarzı bir kafe olabilmek. Ucuz, eğlenceli ama önünde kuyruk olan. Yani sürümden kazanmayı hedefliyorlar.


    Sport House Cafe
    İstanbul Princess Hotel, Maslak
    Tel: 0212 285 09 00