Vitrin Pantolonlar İspanyola döndü

Pantolonlar İspanyola döndü

07.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pantolonlar İspanyola döndü

Pantolonlar İspanyola döndü


70’li yılların modası olan İspanyol paça pantolonlar geri geldi. Farklı renk ve kumaşlardaki bol paça pantolonlar bu kış çok gözde


       Moda, geçmişten ilham almaya devam ediyor. Önce fırfırlı gömlekler, uzun burunlu çizmeler ve şimdiyse sıra İspanyol paçalı pantolonlarda. 70’li 80’li yıllarda tüm dünyada farklılığın ve aykırılığın öncüsü olan bol paçalı pantolonlar, zamanla kendi modasını yarattı. Uzun saçlı erkek ve kızların renkli dik yakalı gömleklerin altına giydiği İspanyol paçalı pantolonlarla birlikte takılan büyük takılar, hippi ve yuppi gençliğinin ifade tarzı haline geldi.
       İspanyol paçalı pantolonlara bu yıl dönüş var. Pek çok mağazanın vitrinini süsleyen bu bol paçalı pantolonlar, değişik renk ve kesimleriyle farklı seçenekler sunuyor.
       Bu sezon kottan, klasik ve fitilli kadifeye, deriden likralı kumaşlara kadar her türlü İspanyol paçalı pantolonu bulabilme imkânı var. Bu sezon İspanyol paçalı pantolonlar çok canlı ve çarpıcı renklerden oluşuyor.
       Gül pembesi, fıstık yeşili, turuncu, civciv sarısı bol paça pantolonların, karışık renkli desenlerdeki modelleriyle farklı bir imaj yaratmak mümkün.
       Bu yıl İspanyol paça modası genellikle jeanlerde göze çarpıyor. Ünlü jean markalarında, düşük bel pantolonların ve beli saran streç modellerin paçaları İspanyol.

       Ne, nerede?
       Levi’s’ın klasik mavi ve lacivert renklerine sahip yeni modeli 507’de bel düşük, fermuarlı, üst kısmı dar, dizden itibaren paçada belirgin bir bolluk var. Arka cepler düşük.
       Sisley’de koton - likra karışımı bol paça pantolonlar esneklik özelliğine sahip. Siyah, beyaz, yeşil ve camel rengi İspanyol pantolonlarda yüzde 50 indirim var.
       Mavi Jeans’in 136 modeli düşük bel ve dar kesim özelliklerine sahip. 427 model koyu mavi jeanler ise fermuarlı. Jean dışında Mavi Jeans’te kadifeden geniş cepli, bej renkli 391 modeli de var.
       Klasik çizgileriyle tanınan Çiğdem Erim’de yılan derisi İspanyol paçalı pantolonların bordo, mürdüm, siyah ve bej renkleri mevcut. Bunun dışında bu yıl oldukça gözde olan ekose kumaş pantolonların İspanyol paçalı olanları deri kemerle bütünleşmiş.
       Trendy’de çok değişik renkte ve farklı kumaşlarda bol paça pantolon bulmak mümkün. Önden düğmeli, cepleri zımbalı modellerin mavi ve bej renkleri var.
       Klasik İspanyol paça pantolonlarda camel, bordo ve kahve yılan derisi renkleri hakim. Spor bol paça yeşil pantolonların ise iki alternatif rengi var. Yeşil ve mavi. Gece için de parlak sarı ve mor renklerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı karışık desenli İspanyol paça pantolonlarla daha feminen görünmek mümkün.
       Lee’nin Welt Pocket 356 İspanyol paça modeli likralı ve oldukça esnek.
       İspanyolların ünlü markası Mango’nun bu sezon koleksiyonlarında canlı renklerdeki İspanyol paça pantolonlar göze çarpıyor. Koton kumaştan, fitilli ve desenli pantolonların beli saran modelleri ön planda.
       Diesel’deki jean kumaşında İspanyol paça lacivert pantolonların yanı sıra fermuarlı asker yeşili kaygan kumaştan spor pantolonlar da mevcut.Likralı esnek kumaştan klasik çizgide yarım İspanyol pantolonlar Aslı Natural Collection’da camel, mor, mürdüm gibi farklı renk seçenekleriyle sunuluyor. Guess Jeans’te cepli düşük belli lacivert, yeşil ve bakır renklerine sahip spor İspanyol paça pantolonları bulmak mümkün.