Vitrin Philips’in en yenileri

Philips’in en yenileri

16.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Philips’in en yenileri

Philips’in en yenileri


Philips bu yıl da yeni ürün ve teknolojilerini tüm dünyaya aynı anda tanıttı. Hayatı kolaylaştıran bu ürünler teknoloji meraklılarının ilgisini çekeceğe benziyor


       Bir anahtar kadar
       Müzik dinlemekten hoşlananlara Philips Rush’ı hazırlamış. Rush bir mp3 player. 32MB hafıza kartı olan Rush’a bilgisayarınızdan seçtiğiniz şarkıları aktarıp müzik zevkini doyasıya yaşamanız mümkün. Dijital ses kontrolü olan ürün, avuç içine rahatça sığıyor. Amerika’da satışa sunulan bu ürünün fiyatı 200 dolar.

       Bütün özellikler birarada
       Philips, bilgisayar meraklılarının vazgeçemediği ürünlerden kameralara bir yenisini daha ekledi: Vesta Pro Scan Pc Camera. Komple bir ürün olan bu kamera fotoğraf çekip, tarama yapabiliyor. Mikrofon takılabilen kamera video konferans ve chat için kullanılabiliyor. OCR özelliği de bulunan Vesta Pro Scan Pc Camera ile video mail de yollayabilirsiniz. Minimum Pentium 166 işlemciyle kullanılabilen bu kameranın fiyatı 125 dolar.

       Teknoloji sahiden cebinizde
       Levis ve Phillips’in ortak çalışması sonucu ortaya çıkan bu ürün telefonla konuşurken ellerini boş bırakmak isteyenler için ideal. Levis Wearable Jacket özel bir cep var. Bu cepteki adaptöre telefonunuzu takıp kulaklıkları da kulağınıza geçirdiniz mi işlem tamam. Kablo ya da tel gibi şeyleri de problem etmeyin. Telefonun kontrolü uzaktan kumandayla yapılıyor. Ürünün fiyatı 900 dolar.

       Yeni sekreteriniz
       Bir ofiste neye ihtiyaç duyarsınız. Bir faks makinesi, fotokopi makinesi , tarayıcı, yazıcı, scanner, telefon. Peki bunlar ne kadar yer kaplar? Her yeri değil mi? İşte Philips’te bunu düşünerek ijet vox’ı tasarlamış. Ijet vox ile resim taramakta çok kolay. Yapmanız gereken ijet vox’ın tarayıcı kısmını elinize alıp resmi üzerinde gezdirmek. Telesekreter olarak da kullanabilirsiniz. Fiyatı 400 dolar.

       Sadece İnternet deyin
       Philips’in yeni ürünleri arasında cep telefonları da bulunuyor. Bunlardan biri dual bandlı Xenium 9@9 adlı telefon. Dizaynı ile ödül kazanan Xenium 9@9’da sesli arama özelliğinin yanı sıra sesli komut seçeneği de var. 95 gram ağırlığındaki telefona ‘internet’ dediğiniz an wap servisine bağlanıyor. 600 saat stand by süresi bulunan ürünün titreşim özelliği de mevcut. Unutmadan ekleyelim; üç farklı rengi olan telefonunTürkçe dil seçeneği de var.

       Hayalet
       Philips geleceğe yönelik senaryolarını hazırlayıp ürünleri çoktan tasarlamış. Farklı dizaynı ile dikkat çeken ürün komple bir bilgisayar görevi görüyor. Sesli komutlarla çalışan ürün fotoğraf çekip, çeviri de yapabiliyor. Ürünü tatil moduna alıp gideceğiniz yeri seçtikten sonra size bütün seyahat bilgilerini, haritaları internetten avucunuza taşıyor. Ürünün elektronik kalemi yardımıyla yazı yazmakta sadece el hareketiyle sınırlanıyor. Ürünlerle ilgili senoryoları izlemek ve yorumlarını katmak isteyenler www/philips.com/connected adresini ziyaret edebilir.