Vitrin Prag’da tarihi yaşayın

Prag’da tarihi yaşayın

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prag’da tarihi yaşayın

Prag’da tarihi yaşayın


Yurtdışı seyahatlerine talep giderek artmaya başladı. Turizm şirketlerinin zengin programları ve fiyatın makul seviyelerde olması Prag’ı “en çok gidilenler" listesine soktu


       Yurtdışında gezilecek yerler gün geçtikçe artıyor. Çok eski değil, beş en fazla on yıl öncesine kadar Paris, Londra, Roma gibi sosyal ve ekonomik alanda ileri ülkelerin başkentleri yurtdışı gezileri için tercih edilen yerlerin başında gelirken, son yıllarda Avrupa’nın bilinmeyen ülkelerinin cazibesi arttı. Çılgın eğlenceler, güzel yemekler ve bavullar dolusu alışveriş için dillerden düşmeyen Avrupa gezileri, yerini kültürel ve tarihi seyahatlere bırakıyor.

       Kültürle içiçe olacaksınız
       Doğu blokunun yıkılmasıyla birlikte bolca turisti ağırlamaya başlayan Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, turistlerin en çok ilgisini çeken şehirlerden.
       Kültürel anlamda oldukça ileride olan Çek Cumhuriyeti’nde, edebiyat alanında Kafka, Çapek, Langer, Havel, Haşek ve Seifert’i, müzik alanında ise besteciler Dvorak, Smetana, Janaçek, Martinu dünyaca ünlü sanatçılar arasında yer alıyor. Çekçe ve Slovakça konuşulan ülkenin turistik merkezlerinde ve otellerde İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuşuluyor. Tam anlamıyla kara iklime sahip olan ülke, kışları soğuk yazları ise sıcak. Yazları ince, kışları ise kalın kıyafetler almanız, gezinizin keyifli geçmesi için çok önemli bir ayrıntı. Gezinizi ilkbaharda yapmayı düşünüyorsanız şemsiye ve yağmurluğunuzu kesinlikle unutmayın.
       Prag’ta şehir turu sırasında görülebilecek birçok tarihi yer var. 17’nci yüzyılda Barok tarzda Protestan Kilisesi olarak yapılan daha sonra Hırıstiyan Kilisesi olarak değiştirilen Loretan Meydanı, Çerninski Palace adıyla bilinen Dışişleri Bakanlığı, eski hükümet binaları, Mozart’ın hayatını konu alan filmin bir bölümünün çekildiği Başpiskoposluk Sarayı, Eski Saray binası, Nobel ödüllü şair Jaroslav Seifert ve Franz Kafka’nın birçok eserinde ilham aldıkları Golden Lane, 15’inci yüzyıl yapımı Mala Strana Kilisesi, Charles Meydanı, Tyne Sarayı, Orloj Sarayı bunlardan bazıları.

       Şehir turları çok kapsamlı
       Turizm şirketlerinin programında bir süredir Prag da yer alıyor. Düzenlenen turlara katılarak Prag’ın tarihi turistik yerlerini rehberler eşliğinde gezebilirsiniz. Üstelik otel rezervasyonu, ulaşım programı gibi sorunlarla uğraşmadan ilginç bir Prag tatili yapabilirsiniz. Bando Tur’un Prag turu dört günü kapsıyor. Prag Kalesi, St. Vitus Katedrali, Charles Köprüsü, Tarihi Şehir Meydanı, Astrolojik Saat Kulesi, Barut Kulesi tur kapsamında görülecek yerler arasında. Biblo Şehir Karlovy Vary de görülebilir. Türk Havayolları ile ulaşımın sağlandığı tur ücreti dört yıldızlı otelde iki veya üç kişilik oda için 475 dolar, tek kişilik oda farkı 120 dolar. 2 ile 12 yaş arası çocuklar için ise 295 dolar. Fiyata 20 dolar Çek vize ücreti ile 30 dolar havaalanı vergisi dahil değil. Asya Tur’un Prag turu da dört günü kapsıyor. Türk Havayolları ile ulaşımın sağlandığı gezide ikinci gün Prag’ta şehir turu var. Şehir turunda Hradcany Kalesi, Dietrichstein Sarayı, Belediye Binası, Prag Katedrali, Tarihi Gar, Vitara Nehri ve Köprüsü’nü görebilirsiniz. Öğleden sonra alışveriş ve gezme imkânının olduğu gezide isteyenleri Çek folkloru eşliğinde yemekli müzikli bir eğlence bekliyor. Üçüncü gün ise yine isteyenler için Karlstein ve Konopiste Turu var. Konaklamanın dört yıldızlı otelde olduğu turda 35 dolar vergi hariç kişibaşı ücret 575 dolar.

       Budapeşte, Viyana, Prag
       Bien Tur, Prag’a Avrupa’nın iki güzel şehri olan Budapeşte ve Viyana’nın da dahil olduğu on günlük bir tur düzenliyor. İstanbul’dan ulaşımın Malev Havayolları ile olduğu gezinin ilk üç günü Budapeşte’yi kapsıyor. Gezinin dördüncü günü otobüs ile Prag’a hareket ediliyor. Prag şehir turu kapsamında Charles Köprüsü, Eski Şehir, Belediye Binası, Nicholas Kilisesi, Saat Kulesi, Prag Katedrali ve Kraliyet Sarayı görülebilecek yerler arasında. Şehir turuna ekstra olarak Vitava nehri turu ile Karlovi Vary de dahil olabiliyor. On günlük turun geri kalan bölümünde ise valsler şehri Viyana’da geçiyor. Üç veya dört yıldızlı otellerde konaklamanın olduğu turun ücreti 30 dolar havaalanı vergisi ile 85 milyon vize ücreti hariç 775 dolar. Bien Tur’un altı günlük Budapeşte - Prag turu ise havaalanı ve vize ücretleri hariç 675 dolar. Miltur da Türk Havayolları tarifeli seferi ile Prag’a tur düzenliyor. Dört günü içeren tur, panoromik şehir turu ile başlıyor. Prag Kalesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, St Vitus Katedrali, Altın Yol, Charles Köprüsü ve Eski Şehir Meydanı görülebilecek yerler arasında. Turun ekstraları arasında Bohemya Şatosu, Viatava Nehri’nde yemekli tekne turu ve Karlova Vary gezilebiliyor. Dört yıldızlı otelde oda kahvaltı, konaklama dahil 25 dolar, vize ile 30 dolar havaalanı vergileri hariç 625 dolar. Prag ve Viyana’yı kapsayan yedi günlük turun fiyatı ise vergiler hariç 775, sekiz günlük Budapeşte, Viyana ve Prag turu ise vergiler hariç 795 dolar.

       Gerekli bilgiler
       Prag’da banka işlerinizi haftaiçi hergün 08:00 ile 17:00 arasında halledebilirsiniz. Prag’ta dükkanlar ve marketler ise öğleden önce 09:00 ile 12.30, öğleden sonra ise 14:00 ile 18:00 saatleri arasında açık. Müzeler ise pazartesi günleri haricinde 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

       Bilgi için:
  • Bando Tour: (0212) 219 90 40
  • Bien Tours: (0212) 230 16 71
  • Asya Tur: (0212) 296 28 80
  • Miltur: (0212) 233 07 43