Vitrin Renklerle dans devam ediyor

Renklerle dans devam ediyor

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Renklerle dans devam ediyor

Renklerle dans devam ediyor


Modanın asi çocuğu Benetton yine yaptı yapacağını! Renklerin dansı bu sene de devam ediyor. Uçuk pembeler, yeşiller, sarılar, morlar kışın kasvetini yok edecek kadar iddialı


       Yeni sezon rengârenk geliyor. Soğuk, puslu, karanlık kış günlerinde bizi ısıtmanın ötesinde hayatımıza renk katan kıyafetler mağaza vitrinlerine ve gardroplarımıza girmeye başlamak üzere. Yumuşacık kazaklar, tiril tiril bluzlar, çiçekli trikolar, ekoseli etekler, karda kışta sırtımızı pek tutan paltolar, kadife pantolonlar, deri montlar vitrinlerde incecik bluzların, keten pantolonların, üçgen eteklerin yerini almaya başladı bile.

       Gri günlerde gökkuşağı
       Renklerin dünyası Benetton, 2000 - 2001 sonbahar - kış koleksiyonunu hazırladı. Dünyadaki bütün ülkelerin renklerini, çizgilerini, kültürlerini yansıtan Benetton, bu yıl yine rengârenk. Geçtiğimiz sezonlarda etkisini yoğun olarak hissettiğimiz minimalist akımlar, 2000 - 2001 kış sezonunda artık etkisini yitirmeye başlıyor ve renk yine geri geliyor. Hem bedenlerimizi hem de ruhlarımızı canlandıracak, kış mevsiminin soğuk, zaman zaman da can sıkıcı günlerine neşe katacak renkler yine Benetton’da. Birçok zevke hitap eden ve geniş bir yaş kitlesinin ilgisini çekebilecek renk cümbüşüne sahip Benetton’un, geniş ürün yelpazesi ve renkleri sayesinde yaz mevsiminden üzgün ayrılmayacağız.
       Basenin altında, kapüşonlu hırkalar hem rahat hem de şık olmak isteyenler için vazgeçilmez görünüyor. Kazaklarda ise saç örgüleri geri döndü. Çok yakın bir zamana kadar kayak kıyafetlerinin vazgeçilmezi polarlar, son yıllarda şehir hayatının da vazgeçilmezi oldu. Polar takımlar bu yıl spor giyimi tercih edenlere yeni seçenekler sunuyor.

       Erkekler rahatlayacak
       Benetton 2000 - 2001 sonbahar - kış erkek koleksiyonunda ise rahatlık ön planda. Erkekler yine rengârenk. Ceket üzerine giyilebilecek boydaki montlar, çoban paltolar ve uzun anoraklar soğuk kış günlerine yeni bir görünüm getiriyor. Kolları fermuarlarla bedene oturan montlar aynı zamanda yelek olarak da giyilebiliyor. Deri pilot montlarla erkekler çok daha cazibeli olacak. Pantolonlarda ise army modeller ve ince fitilli kadifeler göze çarpıyor. Bu pantolonları tamamlayacak gömlekler ve trikolar da rengârenk.

       Sisley ışıltıyı gündüze taşıyor
       Benetton Grubu’nun markalarından Sisley’in 2000 - 2001 sonbahar - kış koleksiyonu seksi, zarif, iddialı aynı zamanda da masum giysilerden oluşuyor. Bu sezon kullanılan klasik renklerin yanı sıra mor, fuşya, kırmızı ve yeşil gibi parlak renkler Sisley’in yeni sezon koleksiyonunda dikkat çekiyor. Kış sezonunun favorisi tüvit takımlar, feminen şifonlar, gecenin ışıltısını gündüze taşıyan straslı jeanler, astragan görünümlü ceketler ve rengârenk ekoseler, bu yıl Sisley’in koleksiyonunda göze çarpanlar arasında.

       70’lere dönüyoruz
       Mercan, pembe, mor, fuşya, yeşil, turuncu, turkuvaz ve sarı renkler bu yıl Benetton’un yoğun olarak kullandığı renkler arasında. Sadelikten vazgeçemeyenler için hazırlanan kıyafetlerde ise nefti, bordo, kahve va bej tonları klasik giysilerde yoğun olarak görülüyor. Her alanda olduğu gibi giyimde de 70’li yıllara dönüş var. 70’li yıllarda altın çağını yaşayan tüvit takımlar, diz boyu etekler, kısa paçalı pantolonlar bu yıl yine moda. Hiçbir dönem modası geçmeyen ve bir klasik haline gelen fitilli kadifeler, ekose pantolonlar ve jileler Benetton koleksiyonunun temel parçalarını oluşturuyor. Trikolar, kadınlar için hazırlanan koleksiyonda çok önemli bir yere sahip. Peru jakarlı, ekoseli, çizgili, işli, astragan görünümlü yelekler, hırkalar, kazaklar, angora ve lambswool ikili takımlar, çiçek baskılı triko etek ceket takımlar farklı alternatifler oluşturarak Benetton’un renk cümbüşünü tam olarak yansıtıyor. Trikolarda genellikle kısa, vücuda oturan modeller ve turuvakar kollar bu yıl göze çarpıyor. Uzun hırkalar bu yıl yine moda.

       Pembe kazakla başlayan yolculuk
       İtalyan dünya devi United Colors of Benetton’un hikayesi oldukça ilginç. Venedik yakınlarındaki Treviso’da kamyon şoförlüğü yapan babasını 10 yaşında kaybeden Luciano Benetton, en büyük çocuğu olması nedeniyle ailenin geçimini sağlamak için çok erken yaşta çalışmaya başladı. Kazandığı para ailesinin geçimine yetmeyince kızkardeşi Guiliana’nın ördüğü kazakları satmaya başladı. Luciano’nun ticaret hayatı da böylece başlamış oldu. Guiliana’nın ördüğü Luciano’nun pazarladığı kazaklardan özellikle angora - kaşmir karışımı pembe kazaklar çok beğeni topladı. Bu kazakları satarak biriktirdikleri para ile üç yıl gibi kısa bir sürede Belluna’da bir dükkan açacak hale geldiler. Luciano’nun yaşı 32, kızkardeşi Guilinana’nın yaşı ise 30’du. Diğer kardeşleri 26 yaşındaki Gilberto ve 24 yaşındaki Carlo’nun da ekibe katılmasıyla United Colors of Benetton’un temelleri atıldı ama o zamanlar Benetton kardeşler bundan habersizdi.
       Kızkardeşin elde örülen kazaklarını 35 yıl önce satmaya başlayarak kurulan Benetton Grubu, bugün yılda dört trilyon liret ciro yapan bir dünya şirketi. İçinde United Colors of Benetton, 012, Sisley ve Playlife markalarını barındırıyor. Londra’dan New York’a, İstanbul’dan Riyad ve Bükreş’e uzanan bayilik ağına sahip olan Benetton’un 120 ülkede yedi binin üzerinde mağazası var. Türkiye’de ise çarpıcı renk yelpazesi ve tüm dünya kültürlerinden etkiler taşıyan koleksiyonlarıyla 179 noktada tüketicilerle buluşuyor.

       Fotoğraflar herkesi düşündürdü
       Benetton’un dünya çapında tanıtımına büyük katkısı bulunan ve geçtiğimiz nisan ayında Benetton’la yollarını ayıran ünlü fotoğrafçı Oliviero Toscani, dünyada cereyan eden siyasi, sosyal birçok olayı ve süreci fotoğraf karelerine yansıtarak tüm dünyayı hayrete düşürdü. Benetton’un her kampanyası dünyada büyük yankılar uyandırıp, hem büyük tartışmalara neden oldu hem de insanları düşünmeye itti. ABD’de idam gerçeğinin yansıtıldığı ve New York’ta kamuoyuna sunulan biri siyah biri beyaz iki idam mahkumunun posterleri, çiftleşen siyah ve beyaz atlar, Arnavut mülteciler ve Bosna dramı, İsrail ve Filistin halklarının dostluğu Benetton’un olay yaratan fotoğrafları arasında.
       Benetton’un sıradışı dergisi Colors ise “ farklılık iyidir" felsefesiyle yayınlanıyor. Luciano Benetton ile Oliviero Toscani’nin 1991 yılında ortak fikri sonucu doğan Colors, sıradışılıklar dergisi olarak tanındı. “Ünlü kişiler yok, moda yok ve haber yok “ fikrinden yola çıkan Colors, dünya üzerindeki yüzlerce değişik kültürü yansıtan sıradan ve sıradışı birçok objeyi Colors’da kullanıyor.

       012 Benetton
       Benetton’un dünya renkleri bebek ve çocukların üzerinde de yaşıyor. Büyükler için hazırlanan koleksiyonun minyatürü görünümündeki 012 ürünleri arasında yeni doğmuş bebekler için “New Born", 6 - 24 aylık bebekler için hazırlanan “Zerotondo" ve anne adaylarına yönelik “Mama of Benetton" yer alıyor. Benetton sporu yaşam felsefesi olarak görenler için de Playlife koleksiyonu var. Basketbol, otomobil yarışları, kayak, paten, voleybol, rugby gibi spor dallarına destek sağlayan Benetton, Playlife koleksiyonu bu sporların yaşam felsefesini de vurguluyor

       Sisley
       Bir jeans markası olarak 1968 yılında Paris’te doğan Sisley, 1977 yılında Benetton Grubu’na katıldı. Her sezon ortalama 450 model sunan Sisley’in hedef kitlesi ise 25-35 yaş grubundaki gençler.

       Makyajda kullanılan malzemeler
       Göz altı: Palet mix - 22 milyon lira
       Ten: Teint Idole Stick Express 23 milyon 500 bin lira
       Allık: Blush duo 03 24 milyon lira
       Far: Color Focus soğuk renkler 14 milyon 500 bin lira
       Mascara: Intencils Noir 17 milyon lira
       Göz kalemi: Crayon Chal Noir 9 milyon lira
       Ruj: Rouge Magnetic 13 milyon lira
       Dudak kalemi: Le Crayon Contour Levres (Bordeux) 9 milyon lira
       Kaş: Crayon Sourcils Brun 11 milyon lira
       Pudra: Poudra Majeur Libre Transparan 27 milyon 500 bin lira