Vitrin Sarıgerme

Sarıgerme

05.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sarıgerme

Sarıgerme


Sürekli değişen havası, kilometrelerce uzunluktaki sahil şeridi ile tatil yapmak için Sarıgerme'den daha mükemmel bir yer bulamazsınız...


       Sarıgerme, turizm alanında yaptığı atak ve hızlı gelişimlerle, son yıllarda adından çok söz ettiren yerlerden biri. Doğası, çevre zenginliği ve tarihiyle de ilgi çeken tatil beldeleri arasında yer alan Sarıgerme'nin en büyük özelliği ise Fethiye, Dalyan, Göçek gibi turizm merkezlerine olan yakınlığı. Kaunos, Telmessos, Pisilis gibi antik kentlerin arasında yer alması ve sürekli esen rüzgarıyla sörfseverlerin de ilk tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Günbatımında mavi yolculuğa çıkan yatları karşılamaya hazırlanan Sarıgerme, "Yatların uyuduğu sahil" olarak anılıyor.

       Doğası mükemmel
       Yıllar önce Sandros dağlarından kesilen tomruklar, Dalaman Çayı'ndan taşınır ve denize taşmasın diye de nehrin ağzına ağ gerilirmiş. Bölgede "Sarısu" isimli bir başka çay daha varmış. İşte bu ağ germe işlemi ile çayın ismi birleşince, yörenin adı "Sarıgerme" olmuş.
       Sarıgerme, her yerde rastlanmayan doğası, yöresel özellikleri ve çevre zenginliğiyle tatilcilerin gözdesi.
       Sarıgerme'nin gözde tatil merkezlerinden biri haline gelmesinin çok fazla nedeni var. Bunlardan en önemlisi denizi ve kıyı şeridi. Sarıgerme sahilinden yaklaşık bir mil açıkta bulunan Babaada, bir tür dalgakıran görevi yapıyor ve kıyı şeridindeki suyun sirkülasyonunu sağlıyor.
       Hava ve suyun değişkenliği, sörf ve yelkenciler için vazgeçilmez iki unsurdur. İşte Sarıgerme, bu vazgeçilmez iki unsura da sahip. Sahile arka arkaya ve yan yana gelen dalgalar, sörf ve yelken meraklıları için en ideal ortamı yaratıyor.
       Kumsalı ve denizde içinde taş veya çakıl olmadığı gibi, çocukların bile yüzebileceği sığlıkta metrelerce devam ediyor. Kıyı şeridinde ve su içinde kilometrelerce yürüyerek brozlaşmanız mümkün.

       Gezilecek yerler
       Çevrede görülecek yerlerin başında ise "Aşı Koyu" geliyor. Ovacık köyü üzerinden toprak yolla ulaşılan köy, Dişibilmez - Karaburun arasında yer alıyor. Çevre kum sahili, kayalıklar ve çam ağaçlarıyla kaplı. Aşı Koy'u, yatların da başlıca uğrak yeri.
       Sarıgerme'den günübirlik gidip görebileceğiniz yerlerin arasında, Dalyan (22 kilometre uzaklıkta), Göçek ve 12 Adalar (32 kilometre uzaklıkta), Fethiye (65 kilometre uzaklıkta) ve Marmaris (90 kilometre uzaklıkta) var.
       Eğer rafting yapmak isterseniz, Köyceğiz yolu üzerindeki Beyobası sapağını takip ederek, Akköprü'deki rafting başlangıç sahasına gidibelirsiniz. Dere üzerinde kurulu teraslarda, yemyeşil bir bitki örtüsü arasında kuş ve su sesi dinleyerek kiremitte alabalık ve patlıcan közleme yemek isterseniz, Beyobası sapağından girip, Topgözü kanyonunda Yuvarlakçay'a uluşabilirsiniz.
       Sarıgerme'de paraşüt, kayak, banana, sörf, yelken, jet - ski ve kano da yapabilir ve tatilinizi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

       Nasıl gidilir?
       İstanbul'dan yola çıkıp Sarıgerme'de tatilini geçirmek isteyenler için, birçok alternatif var. Ulaşım alternatiflerinden ilki uçakla Dalaman Havaalanı'na gitmek. Havaalanından bir taksiyle binerek Sarıgerme'ye ulaşabilirsiniz. Sarıgerme - Dalaman arası sadece 12 kilometre. Sarıgerme, uçaktan indikten sonra en çabuk plaja kavuşabileceğiniz tatil köylerinin bulunduğu ünlü bir yer.
       Özel aracı ile yola çıkanlar, İzmir, Aydın ve Muğla'yı geçtikten sonra, Sakar Geçidi'ni inince, Fethiye - Göçek yönüne dönmelisiniz. Köyceğiz'i geçtikten sonra, Ortaca'ya varacaksınız. Sarıgerme yoluna saparsanız, sağlı sollu meyve bahçeleriyle dolu asfalt yoldan Osmaniye köyüne ve Sarıgerme'ye ulaşacaksınız.
       Otobüs yolculuğunu seçenler ise Ortaca'da inmek zorunda. Minübüsler Sarıgerme'ye 15 - 20 dakikalık mesafesi olan Ortaca'dan devamlı sefer yapıyorlar.

       Nerde kalınır?
       Magic Life, İber ve Valtur Sarıgerme sahilinde yer alan beş yıldızlı üç büyük otel. Osmaniye Köyü'nde motel, apart ve pansiyon, Sarısu'da ise belediyenin kamp alanları var. Osmaniye köyü içinde, Otel Aydemir, Kardinal Sonne Pansiyon gibi konaklama tesisleri dışında, vadide yer alan ve yeni açılan tesisler de göze çarpıyor.

       İber Otel Sarıgerme Park
       Psilis antik kenti yakınında yer alıyor. 20'si suit, 744 yataklı 372 odalı otelin odaları, müzik, uydu TV, klima, özel kasa ve balkonlu. Restoran ve üç barı olan tesisin toplantılar için 350 kişilik salonu bulunuyor.

       Magic Life Otel'i
       224 odası, her türlü spor, aktivite, animasyon ve konforuyla ultra oteller kategorisinde yer alıyor. Magic Life'a, bir kez ücret ödenince konaklama süresince hiçbir şeye para ödenmiyor. Otelin hayvanat bahçesi bile var.

       Ne yenir?
       Sarıgerme sahilinde bulunan Osmaniye köyü içinde yemek yenecek bir çok restoran, kebapçı ve bahçe içi kır lokantaları bulunuyor. Izgara ve tencere türü yemeklerin yanı sıra kefal balıklarını kiremitte ve buğulamasını yapan lokantalar var. Turistlerin rağbet ettiği bahçe barları, günün yorgunluğunun atıldığı yerlerin başında geliyor.
       Magic Life ve Iber Otel gibi büyük tesislerin açık büfeleri ise sıcak - soğuk, tüm yiyecek çeşitleri, bütün müşterileri memnun edeceke nitelikte. İki otelinde normal öğünleri dışında, akşam çayları, diskodan dönenlere gece çorbası gibi ekstra servisleri var.