Vitrin Sığ denizlerin eşsiz lezzeti

Sığ denizlerin eşsiz lezzeti

15.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sığ denizlerin eşsiz lezzeti

Sığ denizlerin eşsiz lezzeti


Et restoranımız var, balık restoranımız var, kebapçılarımız var... Artık bir de ıstakoz restoranımız oldu. İstanbul Princess Oteli'nin 26'ncı katında açılan Lobster House Restaurant, Türkiye'nin ilk ve tek ıstakoz restoranı...


       Bazen yiyeceğiniz şeyi seçerken yalnızca onun yapıldığı, yani konu üzerinde uzmanlaşılmış bir mekana gitmek istersiniz. Çünkü orada hayal kırıklığına uğramayacağınızı bilirsiniz. Bu tür mekanlar giderek çoğalmaya başladı. Her şeyden biraz anlayan, her yemeği kulaktan dolma bilgilerle biraz yapan yerler yerine, bir tek şeyi layıkıyla yiyebileceğiniz bir restoran sizin de hoşunuza gitmez mi? İşte İstanbul Princess Otel, bu tercihin farkına vardı ve Lobster House Restaurant'ı açtı.
       Lobster House Restaurant, Princess Otelleri sahibi Sudi Özkan'ın Çin'de gördüğü deniz mahsulleri restoranını çok beğenmesi ve ıstakoz kültürünü Türkiye'de tanıtmak istemesi üzerine ortaya çıkmış. Mekan bar ve restoran olmak üzere iki kattan oluşuyor. İç dizayn ve konsept Mimar Saim Kuluç tarafından 1 buçuk yıllık bir çalışma sonucu gerçekleştirilmiş. Dekorasyon ahşap ağırlıklı ve tamamı yurtdışından getirilen oldukça seçkin malzemeler kullanılmış. Duvarları süsleyen renkli tablolar ise antika değeri taşıyor.
       Girişte yer alan bar bölümünde kullanılan masa ve sandalyeler İtalya ve Almanya'dan getirilmiş. Duvarda bulunan 16 - 20 yaş arasındaki kurutulmuş ıstakoz ise mekana ayrı bir güzellik katıyor. Bar bölümünde her gün 18:00 - 20:00 saatlerinde Doğan Çakıroğlu'nun canlı gitar müziğini dinleyerek günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.
       Restoran bölümü ise Karadeniz'i bile içine alacak kadar güzel bir manzaraya sahip. Bu kata çıktığınız andan itibaren kendinizi uçakta gibi hissediyorsunuz. Dekorasyondaki ahşap ağırlık burada da kendini gösteriyor. Yerler halı ile kaplı, duvarlarda ise yine birbirinden güzel tablolar yer alıyor. Restoran pazartesi hariç her akşam 19:00 - 01:00 saatlerinde hizmet veriyor. Bu akşamlarda leziz yemeklerin tadına varırken müzisyen Buğra Uğur ve arkadaşlarının müziğini de dinleme olanağına sahipsiniz.
       Lobster House Restaurant'da servis gümüş tabaklarda ve oldukça ağır bir şekilde yapılıyor. Masalarda yer alan şamdanlardan peçeteliklere kadar her şey özenle seçilmiş ve gümüşten. Tamamı özel üretim olan şarapların tadına ise doyum olmuyor. Halen Maslak'taki en yüksek bina olma ayrıcalığını taşıyan İstanbul Princess Otel'in 26'ncı katında yer alan Lobster House Restaurant'ın en önemli özelliği ise her cephesinin camla kaplı olması. Sahnede yer alan viyolonsel, kontrbas, piyano ve dans pisti de mekana ayrı bir güzellik katıyor.
       İstanbul'a tepeden bakarak sığ denizlerin eşsiz lezzeti ıstakozu tatmak ve güzel bir müzik eşliğinde özel şarabınızı yudumlamak istiyorsanız bu gurme restoranına mutlaka uğrayın.

       Lobster House Restaurant
       İstanbul Princess Otel, Kat: 26, Maslak
       Tel: 0212 285 09 00