Vitrin Şömineli lezzet bahçesi

Şömineli lezzet bahçesi

06.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şömineli lezzet bahçesi

Şömineli lezzet bahçesi
Sibel ARNA Senelerdir bar olarak hizmet veren Levent'teki Always, artık hem bar hem de restoran. Üstelik şimdilerde misafirlerini şömineli bir kış bahçesinde ağırlıyor.
Şömineli lezzet bahçesi
İstanbul gece hayatını bir miktar bilenlerin mutlaka hatırlayacağı bir mekana konuk oldum bu hafta. İsmi Always. Geçen yıla kadar bar olarak hizmet veren bu mekan şimdilerde hem restoran hem de bar olarak işletiliyor.
Amerika, Meksika ve Akdeniz mutfağı seçmelerinden oluşan pratik, bir o kadar da lezzetli bir mönüsü var. Ortam ise çok çok büyük. Hatta Always'in bir restoran için devasa boyutlarda olduğunu bile söyleyebilirim. Masalar birbirinden bağımsız, geniş bir alana yayılmış durumda. Ben akşam yemeği saatlerinde oradaydım. Dolayısıyla bar müşterisi gelince neler oluyor bilmiyorum. Ama sanıyorum herkes bir anda içeri doluşuyor ve benim o çok büyük dediğim alandan eser kalmıyor.
Always'in işletme olarak hedefi hem restoran hem de bar olarak müşterilerine aynı kalitede hizmet verebilmek. Always'in işletmecileri "Artık akşam yemeği için bir yere, eğlenmek için başka bir yere gitmeye gerek kalmadı," diyor. Always'de akşam yemeğinin ardından müthiş bir eğlence atmosferi başlıyormuş. Bu atmosferi sağlayan en önemli unsur ise müzik. Latin müziğinin coşkusu, etnik müziklerin kendine özgü havası ve 'acid jazz' ile eğlence dolu geceler yaşanıyormuş.
Yemek esnasında çalan Latin müzikten ben de çok etkilendim. Latin ezgileri kanımda en etkili alkolden ve en kuvvetli ilaçtan daha çabuk yayıldığı için yemek boyunca kıpırdandım. Always'de önümüzdeki gecelerde canlı müzik de olacak. Yine Latin, yine en canlısından.
Always'de kış için düşünülen bir yenilik daha var. Yaz boyu bahçesinde yeşilliklerin içinde keyifli yemekler yenilen bu mekanda, kış aylarında da şömineli bir kış bahçesi hizmet verecek. Tamamı camekan olan bu bahçede, sıcak, yeşil ve ferah yemekler yiyebileceksiniz.
Gelelim benim yediğim yemeklere... Başlangıç olarak keçi peynirli salata istedim. Ve işte o an keçi peynirinin bana göre olmadığını anladım. Ama masadaki diğer arkadaşlarım beğendiler. Sanırım sorun benim keçi peyniriyle aramın iyi olmamasından kaynaklanıyordu. Çünkü bana göre çok ağır bir kokusu var.
Şömineli lezzet bahçesi
Salatadan sonra hemen aramın ezelden beri iyi olduğu bir başlangıçla devam ettim; Buffalo Wings. Yani acı soslu tavuk kanatları. Harikaydı. Ana yemek olarak ise "Lamb Chops with Mint Sauce" yedim. Türkçesi nane soslu kuzu pirzola; patlıcanlı mantar sos ve kaşar peyniri ile. Patlıcan ve mantarın uyumuna hayran kaldım.
Yemeğimi mutlu tamamlamıştım. Sıra tatlıya geldiğinde ise bu mevsimde dondurma istedim. Tahmin ettiğim gibi meyve salatası; kremşanti ve harika bir çikolata sosu eşliğinde geldi. Beş dakikada midem buz gibi oldu.
Ağırlıklı olarak salata, sandviç ve başlangıçların bulunduğu Always'de fiyatlar çok uygun. Örneğin en pahalı salata 3 milyon 400 bin, en ucuzu da 1 milyon 500 bin lira. Çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar geceleri oldukça kalabalık olan restoran - bara mutlaka uğrayın.
Lezzetini ve atmosferini hissettiğinizde siz de daima Always diyenler arasında olacaksınız.

Başka neler var?
  • Tavuklu Meksika böreği
  • Izgara sebze tabağı (Kişniş ve sarmısaklı sos ile)
  • Biberli bonfile
  • Cevizli el makarnası
  • Mantar soslu Viyana usulü şinitzel
  • Cheesecake


    Always Restaurant Bar
    Yenisülün Sokak. No: 103 Levent / İstanbul
    Tel: 0212 280 73 97 - 264 44 97