04.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:
İstanbul'un çeşitli yerlerinden en fazla 20 dakika uzaklıktaki Divan Zekeriyaköy'de keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Divan'ın Zekeriyaköy tesislerinde yediğim yemekleri ballandıra ballandıra anlatmadan önce biraz da mekanın genel havasından söz etmek istiyorum. Burası bir sağlık ve spor kulübü, tenis kortları, yüzme havuzu, İngiliz tarzı bir bar, çok şık bir televizyon / dinlenme odası ve Divan Pub'lardan bir şubesi olan, üyelik sistemi uygulayan ve aynı zamanda günü birlik ücretli misafir kabul eden hoş bir mekan. Rustik dekoru, tertemiz çevre düzenlemesi ve profesyonel hizmet anlayışı içindeki kadrosuyla, özellikle aileler için tavsiye edilebilecek bir tesis. Neresinde olursanız olun idarecilerden tutun güleryüzlü elemanlara kadar herkes müşterileri rahat ettirmek için birbirleriyle yarışır durumda. Tesisi gezdikten sonra, TV odasında içkilerimizi yudumlarken çok keyifli bir sohbete dalmak hiç zor olmadı doğrusu. Temiz havanın da etkisi olacak ki hafif hafif acıkmaya başlayınca tesis bünyesindeki Divan Pub'a transfer olduk. Pub kısmı geniş olmasına rağmen samimi atmosferinden hiçbir şey kaybetmemiş.
Üç yanı camlarla kapatılmış olan pub'da hem havuzu hem denizi ve en hoşu tesise dahil olan tarihi bir kuleye bakan masamıza yerleştik ve mönüyü incelemeye aldık. Tüm Divan Pub'larda bulunan klasik mönüye birçok değişik yemeğin eklenmiş olduğunu görünce çok sevindiğimi, ancak karar vermekte bir o kadar zorlandığımı söylemeliyim. Sarmısaklı ıspanak sosla servis yapılan fıstıklı ve ıspanaklı pennede karar kıldım. Her ne kadar gözüm kaldıysa da başlangıç olarak seçmiş olduğuma beni pişman etmeyen, görünce gözlerime inanamadığım, Türkiye'de bulunması çok zor, buruk bir tadı olan frisco adındaki bir salatanın yapraklarıyla yeşillikler üzerine yerleştirilmiş ve cevizli hardal sosuyla servisi yapılan pane tulum peyniri salatası bence bir numara.
Divan Pub'larda geleneksel yemeğim olan "yeme de yanında yat" hamburgerin yerine, bu kez şnitzel siparişi verdim. Pane edilmiş dana kontrfilesi ve bunun yanında servisi yapılan taze soğanlı ve otlu patates salatasını da yedikten sonra bir de üzerine bol çikolata soslu profiterolu götürünce keyfime diyecek yoktu. Masa arkadaşlarım rejimde olduklarından ızgara ev ve salata takıldılar. Allahtan sohbetleri çok hoştu ki bu konuda tarafımdan azarlanmaktan kurtuldular.
Barbekü ve ilginç temalı bar geceleri meraklıları için yapılan organizasyonları da başarıyla yürüten Zekeriyaköy Divan'da leziz yemekler yemenin kişi başına bedeli ise 5 - 8 milyon lira arasında.
Zekeriyaköy Divan
Tel: 0212 202 61 14
KUZU TAVA
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemesi:
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 700 gram orta boy küp şeklinde kesilmiş kuzu biftek
* 350 gram arpacık soğanı
* 1 konserve kutusu doğranmış domates
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 3 / 4 su bardağı kırmızı şarap
* 1 tutam şeker
* Dilimlenmiş 2 kabak
* Taze biberiye
Hazırlanışı:
1. Zeytinyağı ile tereyağını bir tavada kızdırın. Eti kavurun. Sonra tavadan alıp bir kenarda bekletin. Tavadaki yağa arpacık soğanlarını ekleyip hafif kızarana kadar 5 - 10 dakika kavurun.
2. Doğranmış domatesi, püresini, şarabı, şekeri ve miktarını isteğe göre ayarlayacağınız biberiyeyi soğanlara ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca ısıyı düşürün.
3. Kabak dilimlerini ve eti tavaya ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 25 dakika pişirin. Servisini yaparken biberiyeyle süsleyin.
BADEM VE ÇİKOLATALI BÖREK
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 35 - 40 dakika
Porsiyon adedi: 8 - 10 dilim
Malzemesi:
* 375 gram hazır milföy hamuru
* 1 yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı süt
* 2 çorba kaşığı file badem
* 175 gram sütlü çikolata
* 2 çorba kaşığı badem likörü
* 125 gram tereyağı
* 6 çorba + 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 yumurta
* 1 su bardağı toz badem
Hazırlanışı:
1. Fırını 190 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritip likörü ekleyerek karıştırın. Tereyağını ve toz şekeri krema haline gelinceye kadar karıştırıp yumurtaları ekleyin ve çırpın. Toz badem ve erimiş çikolatayı bu karışıma iyice yedirin.
2. Milföy hamurunu unlanmış bir tezgahta bir ucu diğerinin üzerine katlandığında bir kare olacak şekilde açın. Bir tepsinin içini pişirme kağıdıyla kaplayıp hamuru üzerine yerleştirin. Katlanmış bölümü uçlardan tutarak açın ve tepsinin üzerinde kalan hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı kenarlarda boşluk kalacak şekilde yayın. Boş kalan kenarlara su sürün. Üzerini dışarıda kalan hamurla kapatın ve elinizle bastırın.
3. Yumurta sarısını ve sütü iyice çırpın. Böreğin üzerine sürün. Üzerine file bademleri serpin. Fırına koyup 35 - 40 dakika pişirin. Çıktıktan sonra 5 dakika soğutup pudra şekeri serpin.