Vitrin 'Üç - dört kitabı birarada okurum'

'Üç - dört kitabı birarada okurum'

23.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Üç - dört kitabı birarada okurum'

Üç - dört kitabı birarada okurum
23 Ocak 1999
Dilek Sancılı

Üç - dört kitabı birarada okurum
* Mankenler diğer meslek gruplarına göre daha fazla mı alışveriş yapar?
Çalışırken çok fazla rahatsız olduğum ve sömürüldüğümü hissettiğim için para kazandığım zaman hemen karşılığını almayı, bunun maddi bir şekilde bana geri dönmesini istiyorum. O yüzden de kendime hediye alma yoluna gidiyorum. Tatminsizlikten oluyor tabii. Çok fazla mutlu olduğum zaman fazla alışveriş yapmam.
* Ne giymekten hoşlanırsın?
Normal hayatımda spor giyinirim. Mesela hep spor ayakkabıyla gezerim. Şimdi moda diye herkes giyiyor. Eskiden bana kızarlardı. Hatta o zaman gittiğim yerlerde eşofmanla buraya giremezsiniz diyenler bile oldu. Geceleri de çıktığımda zaten sarışın olduğum için dikkat çekiyorum. Bu yüzden de geceleri dikkat çekici olmak yerine kendimi saklama yöntemini deniyorum. Davetlerde bile genellikle en sade ben kalırım.
* Nerelerden alışveriş yapmaktan hoşlanırsın?
Mango'da yaşıma ve bedenime uygun şeyler bulabiliyorum. Onun dışında Çarşı mağazasından makyaj malzemelerimi alıyorum. Kartım olduğu için taksitle ödeyebilme imkanım var. Bir de indirim günlerini beklerim. Çünkü yarı fiyatına iniyor ve buna rağmen hala kar ediyorlar. Yurtdışına çıktığımda da ucuz mağazalar buluyorum. Paris'te bitpazarına giderim. Pazar günleri de Kadıköy'dekini kontrol ediyorum. Bir şeyi ne kadar beğenirsem beğeneyim pahalıysa, imkanı yok almam. Sonuçta bir sezon kullanıyorsun.
* En çok ne alırsın?
Pantolon ve ayakkabı. Kadınlar ayakkabı, çanta, parfüm hastasıdır. Hiçbir şeyi çok almadığım için ayakkabılarım fazlaymış gibi gözüküyor.
* Evinde neler görmek hoşuna gider?
Yeni bir eve taşındık. Ahşap bir ev dekore etmek istedik. Mutfak malzemelerine kadar ahşap görmek hoşuma gidiyor.
* Hediye almaktan çok hoşlanırım dedin. Kime almaktan hoşlanırsın?
Hediyeyi zorunlu günlerde değil de o kişiyi hatırladığım bir anda almayı severim. Zaten çok yakın arkadaşlarıma hediye alırım. Yurtdışına çıktığımda onları hatırladığımı anlasınlar diye o ülkeyle ilgili şeyler almayı severim. Bence hediye almak, kendine bir şey almak kadar zevkli.
* Tatilde nerelere gidersin?
Paris bence tatil için ideal bir mekan. Genelde aynı yere iki kere gitme taraftarı değilim. Çünkü tatil maddi bir külfettir. Madem para harcanacak, o para farklı bir yer görmek için harcanmalı. Belki 50 yaşına geldiğinde ikinci bir ziyaret yapabilirsin. Ama şimi ne kadar çok yer görsen o kadar iyidir.
* Akşamları çıktığında gittiğin mekanlar var mı?
Sevgilim Emre'yle genelde dışarıda oluyoruz. Yemek için Etiler'de Mario'ya gidiyoruz. Balık yemek içinse İskele'ye... Onun dışında Rock House'da bilardo falan oynuyoruz. Eğlenmek için genelde canlı müzik olan yerleri tercih ediyoruz.
* Neler dinliyorsun?
Türkçe müzik pek sevmem. Sadece Teoman dinlerim. Onun dışında rock dinliyorum.
* Kitap okuyabiliyor musun?
Kitap okumayı çok seviyorum. Ama burnumdan ameliyat oldum. O yüzden üç dört ay gözlük kullanmadım. Gözlerim de 2.5 derece miyop. Hiçbir şey okuyamadım. Şimdi yeni yeni başladım. Bilimkurgu çok seviyordum. Şu anda "Yüzüklerin Efendisi"ni okumaya başladım. Üç - dört kitabı birarada okurum.
* Sinema, konser gibi etkinliklere katılır mısın?
Emre'yle çok fazla sinemaya ve tiyatroya gidiyoruz. Geçen sezon hiçbir oyunu kaçırmadım. İstanbul'daki hiçbir büyük konseri de kaçırmam.
* Kendine bakar mısın?
Sistemli bir şekilde şu gün bakım günüm, bugün spor günüm şeklinde değil.
* Tarzını beğendiğin kimse var mı?
Esin Moralıoğlu ve Faruk Süren. Bir de Filiz Akın, filmlerinde müthiş güzel görünüyor. Kıyafetleri de çok güzel. Filmlerini izlerken, acaba bunlar duruyor mudur, keşke bana verse, diyorum.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Kullandığı parfüm: Angel.
Bakım ürünü: Body Shop.
Son seyrettiği film: "Ronin".
Aksesuvar: Kullanmıyor.