Vitrin Ünlüler ve hobileri

Ünlüler ve hobileri

27.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlüler ve hobileri

Ünlüler ve hobileri

Neşe MESUTOĞLU

Günlük yaşamın monotonluğunu unutmak için ilk fırsatta her zamanki uğraşların dışında kalan meraklarımıza yönelmeye bakarız. Bizi günün problemlerinden uzaklaştıran, aynı zamanda iş hayatının stresini unutturan en iyi ilaç hobilerimizdir. Bazen mevsimlik uğraşlar, bazen çocukluktan beri vazgeçilmeyen koleksiyonlar renklendirir yaşamı. İşte bu noktadan yola çıkarak ünlülere hobilerini sorduk.
* Bedri Baykam: Gazetelerden kestiğim manşet olmuş tarihi haberleri, bana ilginç gelen makaleleri ve hoşuma giden kızların fotoğraflarını biriktiriyorum. Mesela son zamanlarda en çok Cameron Diaz fotoğraflarını kesiyorum. Nerdeyse iki odayı bu dosyalara ayırdım. Gençliğimde de profesyonel olarak tenisle ilgilenirdim.
* Demet Sağıroğlu: Deriden maskeler, kilden heykeller ve resim yapardım eskiden. Bir defa da kelebek koleksiyonu yapmayı denemiştim. Çeşit çeşit toplamıştım ama sonra renkleri birbirine karıştı. Şu sıralar tenis oynuyorum. Bir de Emel'le (Müftüoğlu) tango derslerine gitmeyi düşünüyoruz.
* Ali Poyrazoğlu: Ciddi hobim, yaşamın kendisini eğlenceli bir şekilde geçirmek. İşimin tadını çıkarmak için mesleğimin çeşitli dallarına yöneliyorum. Bir de Türkiye'nin tek kukla koleksiyoncusu benim. Yaklaşık 150 çeşit kuklam var. 18. yüzyıldan günümüze kadar, dünyanın çeşitli yerlerinden 10 yıldır kukla topluyorum.
* Ayumi Takano: Çocukken Japonya'da "Rika" diye bir bebek vardı, onun elbiselerini biriktirirdim. Çok pahalı olduğu için modelleri kendim çizip, dikerdim. Arkadaşlarımı toplar, defile yapardık. Yemek yapmayı çok seviyorum, burada malzeme bulamadığım için Türk yemekleri yapmayı öğreniyorum. Japon yemeklerinden burada yapabildiğim bir "Çin böreği" var.
* Esin Moralıoğlu: 6 yıl basketbol oynadım. Şimdi de arkadaşlarla biraraya geldiğimizde basket oynarız. Yaz aylarında su kayağı, jet - ski gibi su sporları, kışın da kayak yaparım. Alışveriş yapmayı da çok severim, beni rahatlatıyor. Ayakkabı zaafım vardır. Bir defada 7 - 8 çift aldığım olur. Sürekli elden çıkarmak zorunda kalıyorum. Buna rağmen en az 50 çift ayakkabım var.
* Leman Sam: En çok zevk aldığım şey, fotoğraf çekmek ve yazı yazmak. Ayrıca müzik kutusu biriktiriyorum. Uzun yıllardır nerede müzik kutusu görsem alırım. Çocukluğumdan kalanlar var, yurtdışından ve eskicilerden aldıklarım var. Bunun dışında boş zamanlarımı çiçeklerimin bakımıyla ilgilenerek geçiriyorum. Ev içinde olsun, bahçede olsun toprakla uğraşmayı çok seviyorum.

Faydalı telefonlar
İstanbul Satranç Derneği: 0212 245 64 57
Avcılık - Atıcılık Derneği: 0212 578 95 34
Atlıspor Derneği: 0212 276 14 04
4. Levent Tenis Kulübü: 0212 279 27 10
İstanbul Yelken Kulübü: 0216 336 06 33
Yüzme İhtisas Kulübü: 0212 261 61 98
Korukent Hobi Kulübü: 0212 266 69 70
Yeşilyurt Spor Kulübü: 0212 663 28 41