Vitrin Uzun hikaye

Uzun hikaye

20.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Uzun hikaye

Uzun hikaye

ÇİNTAY

Uzun hikaye
Ne deseniz haklısınız. Bu iş grileri dolabın arkalarına itekleyip ön tarafa iki parça pembeyle sarı ilave etmeye benzemiyor. Minimalizmden bıktık, haydi şimdi eğlenelim demekle bitmiyor. Geçen yılki kısa saçlara özenip kendinizinkine makası vurdurduysanız, bacaklara dolanan saç akımına uymak pek kolay görünmüyor. Kökü sizde de, öyle iki buçuk günde de uzamıyor.
Ne var ki bahar modası, uzun saç diye inliyor. Uzun ve dümdüz. Çoklukla da ortadan ayrık... Saçınızı sevgilinize süpürge edip etmemek size kalmış ama merdiven etmek şart gibi görünüyor. Çünkü moda, her kadını bir Rapunzel'e dönüştürmeye kararlı. Şimdilerde tüm yabancı tasarımcıların defilelerinde, bütün podyumlarda ve resimlerde, her zaman ve her yerde alabildiğine uzun, ütülenmiş saçlar görüyoruz. Bukle yok, hatta doğal dalga bile çok az. Dümdüz fönlenmiş, rüzgarda ağzınıza burnunuza doğru uçuşan tüy gibi ince ve upuzuuun saçlar revaçta. Temel renk doğal kahve tonları; neyse ki arada sarılar da yok değil.
Peki bu uzunlukta saça sahip olmak için ne yapmak lazım? Valla, doğal yollardan çok zor. Uzatmaya kalksanız, muhtemelen yıllarınızı alır. Ayrıca uçlarının kırıklarla dolu ve sağlıksız olacağı muhakkak. Bu durumda siz de mankenleri izleyin. Modaya harfi harfine uymak gibi bir derdiniz varsa, hemen berberinize gidip bir ilave ayarlamaya bakın.

Teknofobiklere lolipop
Ben onları sevmem, onlar beni sevmez. Yani, bunca senedir hep idare etmişizdir, yoksa hiçbir aşk ilişkisi yaşanmadı aramızda. Zaten şeklen de hiç tipim değildiler; soğuk, uzak ve bej. Bugüne kadar demek istiyorum çünkü şimdi, bu son lolipoplar ağzımı sulandırdı. iMac beni bile tavladı, aşık etti. Üç kuruş param olunca da, bir çilekli lolipop, pardon bilgisayar sahibi edecek inşallah. Apple'ın bilgisayar dünyasına kazandırdığı iMac, birçok ülkede peynir ekmek gibi satıyor. Rengin, birçok müşteri için bütün o megahertz ve megabyte muhabbetinden çok daha tavlayıcı olduğunu iddia eden "elmacı" Steve Jobs, ironik bir pazarlamayla ("Hangi tadı tercih edersiniz?", "iCandy", "Yum", "Hepsini toplayın" gibi) işi genişletiyor. Bu ay, hepsi de meyvalı beş ayrı iMac çıkıyor piyasaya: frambuazlı, çilekli, mandalinalı, üzümlü ve limonlu. Yaza da laptop'u geliyor (adı muhtemelen iMate); ağız tadınıza göre seçmeniz için.

Bol bol kol
Güzel erkek kolu ısırmaya bayılırım; bu yüzden sevgilimin yaz modasının bir bölümünü uygulaması zor görünüyor. Ama herkese göre bir şeyler var tabii. İşte erkek modasında '98'de kalanlarla '99'da gelenler:
'98
asker giysileri
gece mavisi
her şeyde cep
yağmurluk
basketçi modası
siyah gömlekle kravat
gömlek
koton pantolon

'99
pastel çiçek desenleri
yarış arabası kırmızısı
her şeyde ip
rüzgarlık ve gömleğimsi ceket
denizci modası
açık yakalı renkli gömlek
kolsuz tişört
paraşüt pantolonu

Yazarlar