Vitrin Vejetaryenler buraya!

Vejetaryenler buraya!

13.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vejetaryenler buraya!

Vejetaryenler buraya


Dingin ortamıyla, Beyoğlu’na gelenlerin uğrak yeri olan Parsifal’de vejetaryanlar kadar etoburlar da keyifli anlar geçirecekler


       Vejetaryenimiz çoktur da, vejetaryenlerimiz için özel restoranlarımız pek yoktur. Yemek kültürü denince akla ilk kebaplar, köfteler, kuzu tandırlar gelir. Et tüketimine bilinçli katkı sunmayı reddeden doğasever vejetaryenler, dışarıda sebze yemeği bulmakta hep zorlanır. Parsifal, vejetaryenler için doğru adres. Ahşabın hâkim olduğu dekoru, dingin ortamıyla, Beyoğlu’na gelenlerin uğrak yeri Parsifal, yorulmadan yemek yiyip bir şeyler içmek isteyen bilinçli bir topluluk tarafından tercih ediliyor.
       Vejetaryen mutfağının değişik örneklerinin sunulduğu Parsifal’de mevsimine göre her gün değişik bir çeşit bulmanız mümkün. Günün yemeği olarak sunulan yiyecekler mönüde bulunan diğer sebze yemeklerini tamamlıyor. Yemekten önce açlığınızı bastırmak için servis yapılan ballı mısır ekmeği ve tereyağını dikkatli yemezseniz, devamını getiremeden, yani midenizde başka bir şeye yer kalmadan masadan kalkmak zorunda kalabilirsiniz! En az yemekleri kadar, Özgür Savaş Demir’in özel arşivinden alınmış parçaların oluşturduğu müzik kasetleriyle de tanınan Parsifal’de, iyi bir yemeğin ancak iyi bir müzikle daha lezzetli hale gelebileceği biliniyor.
       Parsifal’de bir kişinin tatlı dahil 5 milyon liraya lokantadan çıkması olası. İçki alındığında ise bu fiyat 6 milyon lira civarına çıkıyor.
       11.00 - 23.00 saatleri arasında açık bulunan Parsifal’de yemeklerin yanı sıra çay ve kahve çeşitleri de servis ediliyor.Yolunuz Beyoğlu’na düşerse, Fitaş Sineması’nın çıkışı olan Kurabiye Sokak’ta, 13 numaralı kapıda, gülümseyen bir kedi amblemiyle karşılaşacaksınız.

       Adres: Kurabiye Sok. No: 13, Beyoğlu / Tel: 0212 245 25 88

Hımm! Drop

       Krep içerisinde yapılan Vejetaryen Drop için tavada, yumurta, süt ve un karıştırılarak ince bir hamur elde ediliyor. Krep adı verilen bu hamur, içine hafif ateşten geçirilmiş mevsim sebzeleri konularak fırınlanıyor ve müşteriye sunuluyor.