Vitrin Yaşarken cenneti görebileceğiniz tek yer: Kaş

Yaşarken cenneti görebileceğiniz tek yer: Kaş

15.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaşarken cenneti görebileceğiniz tek yer: Kaş

Yaşarken cenneti görebileceğiniz tek yer: Kaş


       Evet uzak, yol da virajlı. Ama Kaş öyle doyumsuz güzellikler sunuyor ki
       yabancılar dünyanın taa öbür ucundan kalkıp geliyor. Boşuna değil... Kaş muhteşem plajları, tarihi dokusuyla büyülüyor

       Tatilinizi huzurlu, sakin ama sıkılmadan değerlendirmek isterseniz, Kaş'a gidin. Antalya'dan yola çıkarak sahil boyunca dağların arasından kıvrılarak uzayan asfalttan giderek ulaşabileceğiniz Kaş, doğası, denizi ve insanı ile büyüleyici bir yer. Kaş, bir gidenin bir kez daha gitmemek için hiç bir neden bulamayacağı cenneten bir köşe.
       Akdeniz'in incisi sayılan Kaş, adeta 'yaşarken cenneti görebileceğiniz bir yer'. Sırtını olabildiğince yüksek bir dağa dayayan Kaş, tarihi dokusuyla da görenleri şaşırtıyor.
       Kaş, konaklama ve yiyecek - içecek açısından Akdeniz'deki diğer tatil beldelerine göre oldukça ucuz bir yer. Ne yerseniz yeyin ödeyeceğiniz fiyat oldukça makul. Çünkü Kaş Belediyesi, özellikle yiyecek ve içicek fiyatları çok sıkı denetliyor.
       Konaklamak için de ödeyeceğiniz fiyatlar çok fazla değil. Otel ve pansiyon alternatifi oldukça fazla.

Çakılı bile güzel

       Nemsiz iklimi ile yazın en sıcak aylarında bile ziyaretçilerini boğmadan bir tatil keyfi sunan bu küçük kasabada denizin tadını sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Kaş'ta denizin tadını çıkarabileceğiniz birçok plaj var. Küçük ve Büyük Çakıl, eğer çakıl taşlarından rahatsız olmuyorsanız, keyifle denize girebileceğiniz birbirine yakın iki ayrı plaj. Denize girmek için Küçük ve Büyük Çakıl plajlarına giderseniz, yanınıza yiyecek almanıza da gerek yok. İki plajın çevresinde de kurumuş sazlardan kurulu gazinolarda çok da uygun fiyata karnınızı doyurabilirsiniz.
       Eğer çakıl taşlarından hoşlanmıyorsanız, küçük bir tekneye binerek Kaş Limanı'nın karşısındaki ağaçların altında ıslak topraklara sahip Liman Ağzı denen plajda da denize girebilirsiniz. Oldukça güzel bir lokantaya sahip olan Liman Ağzı'nda, köfte ve pirzola gibi ızgara çeşitlerinden zeytinyağlı çeşitlerine kadar alternatif yiyecekleri afiyetle yeyip, serinlemek için değişik içecekler yudumlayabilirsiniz.

Kaputaş'ın gizemi

       Kaş'a gidip de dünya üzerindeki en güzel plajlardan biri olan Kaputaş'ı görmemezlik etmeyin. Kaş'a biraz uzak olmasına rağmen bu plajda denize girmek apayrı bir keyif. Denizi ve kumsalı ile Kaputaş, tam bir doğa harikası. Ancak hemen uyaralım. Kaş'tan her 15 dakikada bir kalkan dolmuşlarla ulaşabileceğiniz Kaputaş Plajı'na giderken yiyeceğinizi de yayınızda götürün. Biraz pahalı olsa da içecek satılan Kaputaş'ta yemek yiyecek bir lokanta bulmanız imkansız.

Kaş'ın 'Kale'si

       Tatilinizi Kaş'ta geçiriyorsanız, mutlaka ama mutlaka tekne turu yapın. Kişi başı üç ya da 5 milyon lira ödeyerek katılabileceğiniz yemekli veya yemeksiz günübirlik tekne turları ile Kaş ve çevresinin doğal ve tarihi güzelliklerini daha yakından görmeniz mümkün.
       Üstelik Roma dönemine ait bir kaleye sahip olan Kale Köyü'ne ancak deniz yolu ile ulaşabilirsiniz. Tekne ile Kale Köyü'ne giderken denizin ortasındaki Kekova Vadisi'ni ve batık şehri görebilirsiniz. Kale Köyü'nde gezerken yaşlı ninelerin el işi göz nuru ile yaptıkları oyaları veya dağlardan topladıkları kekik, nane, ısırgan otu, zencefil gibi otları taze taze satın alabilirsiniz.
       Eh ne diyelim. Anlatması bizden Kaş'a gidip keyifli bir tatil yaşamak sizden. Ama unutmayın Kaş, dünya üzerinde yaşarken cenneti görebileceğiniz tek yer.

Yazarlar