Vitrin Yatak örtülerine bayıldım

Yatak örtülerine bayıldım

20.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yatak örtülerine bayıldım

Yatak örtülerine bayıldım
20 Haziran 1998
Sibel ARNA Top top kumaşlar, puf puf yastıklar, asla terletmeyen yatak örtüleri, birbirinden güzel güpürler... Brillant'ta mefruşatla ilgili her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Sıcakların bastırmasıyla geceleri uyumak bir işkence haline geldi. Ama ben iki işkence birden yaşıyorum geceleri. Birincisi odamı sevmiyorum, ikincisi sıcak. Sanki hem boğazıma huni takılarak su boşaltılıyor hem de patlamayayım diye 15 şırıngayla aynı anda vücudumdan su alınıyor. İnanın o kadar kötü. Odamı sevmememin nedenine gelince... Bir çocuk odasından farksız. Hala perdelerim kelebekli, yatak örtülerim ayıcıklı... Ben büyüdüm artık. Geçtiğimiz hafta, işkenceli bir gecenin sabahında keşke pirelensem de tüm yorganlarımı, perdelerimi, çarşaflarımı kuşlu böcekli çiçekli tüm varlıklarımı yaksam hissiyle uyandım. Yatak örtümdeki ayıcıklarla hiçbir samimiyetim olmamasına rağmen terlemiştim. Uyanır uyanmaz hiç vakit kaybetmeden akıl hocam ünlü bilirkişi cinci, üfürükçü, tükürükçü Arap ama Alman asıllı sütsüz hatta kakaolu Nuriye'ye gittim. Ona sütün olayım da derdime çare bul şeklinde yalvardım. O da bana deva karşılığı bir miktar dolar isteğiyle cevap verdi. İmaj olayına Nuriye de iyice kaptırmış. "Beni tanıyan sütsüz biliyor, sen bana dolar ver," diyor. Çil çil dolarları Nuriye'nin eline saydıktan sonra o da bana bir adres verdi. Ben de doğru o adrese gittim. Gittiğim yer Brillant adında ve inanılmaz büyüklükte bir showroom. Burada yok yok. Top top kumaşlar, puf puf yastıklar, asla terletmeyen yatak örtüleri, birbirinden güzel güpürler ve mefruşat adına daha neler neler...
Brillant'ın her yeri ayrı renk ve desenlerde hazırlanmış odalarla dolu. Odaların her biri ayrı güzellikte dekore edilmiş. Öyle bildik Kapalıçarşı kumaşçılarına hiç benzemiyor. Kumaşlar, örtüler ve perdeler çok güzel sergileniyor. Showroom'da kumaş ve güpürlerden kıyafetler giydirilmiş cansız mankenler bile var. Hele bir erkek mankeni eski zaman prensleri gibi giydirmişler ki mutlaka görmelisiniz. Kadın mankenlerin de kıyafetleri çok güzeldi. Güpürden olanlar ise mükemmeldi. Onlara özenip bir ara ben bile kendimi güpürlere sardım. Tabii ki onlardan güzel oldum. Prens de bana kaldı. Brillant'ta bir an kendimi kaybettim. Tül perdelere sarılıp gelin, güpürlere dolanıp Hintli oldum. Beğendiğim yatakların yumuşaklığını ve örtülerin rahatlığını bizzat test ettim. Kısacası ben Brillant'ta çok eğlendim. Artık gecelerim mışıl mışıl uykulu gececek.
Eğer evlilik hazırlığı içindeyseniz, Brillant'a uğramadan sakın evinizi dekore etmeyin. Duş perdesinden tül perdeye kadar ev için gerekli her mefruşat ihtiyacınızı oradan temin edebilirsiniz. Fiyatlar kumaşların cinsine ve desenine göre değiştiği için belli bir rakam veremiyoruz. Fakat Brillant'ta her bütçeye göre ürün var.
Görüyor musunuz benim Nuriye nasıl da akıllı. Verdiğim dolarlar ona helal olsun. Brillant'tan aldığım perdeleri, top top kumaşları öyle güzel değerlendirdim ki gelin odamı bir görün. Ya da bir gün ben kendi odama gezdim gördüm yaparım o zaman görürsünüz. Ama o yazının altına adres vermem. Sonra bizim ev civarında miting var sanırlar.
Bu yazının özeti: Dandini dandini perdeleri atın, kovun terleten ayıcıkları, lahana deseni de istemem. Yemezler, ben Brillant'tan alırım.

Brillant
Hadımköy yolu üzeri, TÜYAP arkası
İncirli Sanayi Sitesi, Büyükçekmece
Tel: 886 77 89