Vitrin Yeni dükkanlar

Yeni dükkanlar

21.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni dükkanlar

Yeni dükkanlar
21 Mart 1998
Nora ROMİ

Piyasa hareketlenmeye başladı. Kendinizi sokağa atmadan önce yeni açılan yerleri size hatırlatmayı kendime bir borç bildim. Yeni sezona doğru yeni yerler açılmaya başladı. Alışveriş merkezi olarak kabul edilen Nişantaşı da yeni sezona kendini hazırlıyor. Ne de olsa yakında havalar güzelleşecek ve kapalı mekanlar yerine kendinizi sokaklara atacaksınız, biliyorum. Bu yüzden yeni açılan dükkanları size biraz bildireyim ve hatırlatayım istedim.
Bir kere Nişantaşı bir antikacı cenneti olmak üzere. Çukurcuma ve Horhor'dan sonra pek çok dükkan buralarda açılmaya başladı. Kuyulu Bostan Sokak'ta eskiden Zeynep Tunuslu'nun dükkanının olduğu yerde nefis bir antikacı açıldı. Çok güzel şeyler var. Evinize iyi bir şeyler almak için buraya uğrayabilir, benden de selam söyleyebilirsiniz. Yine antikacı olarak tanınan Aslı Günşiray da ünlü İngiliz mağazası Mulberry'nin mallarını Mim Kemal Öke Caddesi'nde açtığı mağazada satışa sunuyor. Kalemdan yatağa kadar pek çok ev eşyasını ve aksesuvarı burada bulabilirsiniz. Valizleri çok güzel görünüyor.
Emporio Armani'den kendinize bir şeyler almak istiyorsanız hemen uğrayın çünkü yağmalanan dükkanda yakında mal kalmayacak. Marks & Spencer her ay bir yenilikle hayatımıza girmeye devam ediyor. Nişantaşı mağazasının karşısında açtığı erkek bölümünden sonra şimdi de Classics kozmetik ürünlerini getirdi. Çok iddialı renklerden ziyade rahat ve kullanışlı (yani her zaman her ortama uyan) makyaj yapmanız için güzel renkler ve tonlar sunuyor. Yine o civarda olan Esprit mağazası da özellikle sade ve spor giyinmek istiyorsanız uğrayabileceğiniz yerlerden.
Rumeli Caddesi 41 numarada bulunan Empress ise pek tanınan bir yer değil. Ama Nina Ricci gibi eski ve değişik birkaç yabancı markanın ürünleri burada satılıyor. 3 - 4 katlı olan bu mağazaya da bir göz atabilirsiniz.

Şişman bebek
Bakın işte bu çok hoşuma gitti. Çok ama çok eğlendim. Artık birisine bebek almak istediğiniz zaman ideal hatlara sahip, mükemmel bir bebek almak zorunda değilsiniz. Çünkü bu resimde gördüğünüz nefis şey de satılık: "Şişman bebek". Elleri ve saçları bence çok güzel duruyor. Bu şirin kadın "Body Shop" mağazasının maskotu olmuş durumda. Adı "Ruby". Dünyadaki tüm kadınların ortalama ölçülerinden yola çıkarak yapılmış. Peki böyle bir şeyi niye yaptılar? Amaç; özgüveni kutlamakmış. Bu arada Ruby'nin tişört ve kartpostallarını da Avrupa'daki Body Shop mağazalarında bulabilirsiniz.
Başka bir deyişle tombul olun ve bunun tadını çıkarın.

Kadın kahramanlar moda yaratıyor
Kimisi çizgi dünyasının kraliçesi, kimisi film kahramanı, kimisi de gerçekten yaşamış, dönemini ve sonrasını etkileyen kadınlar. Artık hiçbiri yaşamıyor ama modacıları hala etkiliyorlar. Örneğin Pamuk Prenses, Frida Kahlo, Sindirella...
Onların hepsi artık birer tarz haline geldi. Frida Kahlo'dan esinlenen Jean Paul Gaultier etekleri kabarık, canlı renklerde elbiseler yaptı. Mankeninin kafasını da epey abartılı bir şekilde çiçeklerle süsledi. Mark Whitaker da Pamuk Prenses'inki gibi açık renklerde omuzları kabarık bir model çizdi. Tabii ki onunkinden daha güzel bir elbise. Ama bunların arasında en dikkati çeken Christian Dior'un "Fair Lady"si. Yıllar öncesinin en iyi filmlerinden biri sayılan "My Fair Lady"de Audrey Hepburn'ün giydiği gece elbisesi Galliano tarafından günümüze uyarlandı.
Çiçek perilerinden, Artemis'ten, Külkedisi'nden hangisi olmak istersiniz bilemem. Ama ben bir kahramana benzemek istesem Vampirella olsun isterdim!
Yok yok, artık o kadar iç kapatıcı biri olmak istemiyorum. Pamuk Prenses de karakterime uymuyor. Aslında şıklığı ve bakımıyla Evita Peron olunabilir!