Ekonomi Volatilitenin azalacağı bir yıl ümit ediyoruz

Volatilitenin azalacağı bir yıl ümit ediyoruz

10.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, 2017’nin, bankacılık dahil olmak üzere tüm sektörler için volatilitenin azalacağı daha verimli bir yıl olmasını ümit ettiklerini bildirdi.

Volatilitenin azalacağı bir yıl ümit ediyoruz

Faik Açıkalın, 2016 gerçekleşmeleri ile 2017 beklentilerine ilişkin AA’ya konuştu.

Haberin Devamı

Yılın son çeyreğinde küresel anlamda artan belirsizlikler ve Fed’in faiz artış beklentilerindeki yükselişin gelişmekte olan ülke piyasalarından nakit çıkışına neden olarak ülke para birimlerinde volatiliteyi tetiklediğini belirten Açıkalın, bütün bu hareketli ortama karşın bankacılık sektörünün 2016’da da büyümeye ve ekonomiye olan desteğini artırmaya devam ettiğini bildirdi.

Ekonomiye katkı

Açıkalın, bankaların verimlilik artışına verdiği önemin artması, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) gerçekleştirdiği makroihtiyati tedbirlerdeki rahatlamanın etkisiyle sektör karlılığının Ekim 2016 itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 seviyesinde güçlü bir artış gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Sektörde şirket kredilerinin 2017 yılında da lokomotif segment olacağını belirten Açıkalın, şöyle devam etti:

“Ayrıca, bu segmentin büyüme potansiyelinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz. Şirket kredilerinde şu an yaklaşık yüzde 54 olan kredi penetrasyon oranının önümüzdeki 2-3 yıl içinde yüzde 58 seviyesine yükselebileceğini düşünüyoruz. Bireysel bankacılıkta ise 2016’ya göre bir miktar toparlanma bekliyoruz.

Açıkalın, 2017’deki hedeflerinin dengeli büyümeye devam etmek olacağını, büyük projelere her zaman destek vermeyi, Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceklerini bildirdi.

Yazarlar