Teknoloji Watch, 7 Ülkede Daha Satışa Çıktı!

Watch, 7 Ülkede Daha Satışa Çıktı!

29.06.2015 - 09:43 | Son Güncellenme:

Apple'ın akıllı saati Watch, 7 ülkede daha satışa sunuldu. Saatin satışa sunulduğu yeni ülkeler Güney Kore, İspanya, İsviçre, İtalya, Tayvan, Meksika ve Singapur. Bugünden itibaren bu ülkedeki Apple Store'lar ve firmanın seçtiği...

Watch, 7 Ülkede Daha Satışa Çıktı

Apple'ın akıllı saati Watch, 7 ülkede daha satışa sunuldu. Saatin satışa sunulduğu yeni ülkeler Güney Kore, İspanya, İsviçre, İtalya, Tayvan, Meksika ve Singapur. Bugünden itibaren bu ülkedeki Apple Store'lar ve firmanın seçtiği kimi yetkili satıcılarda kullanıcılar, Apple Watch'larını alabilecek. Watch'un satın alınabildiği diğer ülkeler arasında da Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD bulunuyor. Eğer Türkiye'de yaşıyor ve Apple Watch'u edinmek istiyorsanız, şu adresi ziyaret edebilirsiniz. Watch, 3 farklı kasa malzemesi ve 2 farklı boyutta (38mm ve 42mm boy) geliyor. Bu kasa malzemeleri, günlük kullanım için çelik, sportif kullanım için alüminyum ve lüks kullanım için de 18K altın olarak 3’e ayrılmış. Çelik, deri, plastik, örgü metal olmak üzere pek çok farklı kordon seçeneği de mevcut. Saatin en büyük özelliği, ufak dokunmatik ekranının en büyük yardımcısı olan DigitalCrown analog çevirmeli arabirimi.

Haberin Devamı

Normal saatlerde saatimizi ayarlamamızı sağlayan bu tuş, WatchOS işletim sistemi kullanan Watch’ta da yakınlaştırma yapmamızı ve menülerde dolaşmamızı sağlıyor. Aynı şekilde ekran, yeni bir etkileşim metodu olarak ekrana yapılan baskıyı da algılayabiliyor. Bilinen tüm akıllı saat fonksiyonlarına sahip olan (mesajları, çağrıları görmek, bildirimleri almak, dahili hoparlörü/mikrofonu ile arama yanıtlamak vs.) saatin bir diğer ilginç özelliği de, parmağımızla çizdiğimiz herhangi bir şeyi gönderebiliyor oluşumuz. Daha da ilginci, dilediğimiz Watch kullanıcısına kalp atışlarımızı bile gönderebiliyoruz! Retina ekrana sahip olan Watch, nabız ölçümünü arka kısmında bulunan kızılötesi ve görünür ışıklı LED’ler ve fotodiyotlar aracılığıyla yapıyor. Bu kısım, aynı zamanda kablosuz şarj aletinin yapıştığı yer; saat, daha önce MacBook’larda gördüğümüz manyetik şarj desteğine sahip. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen WWDC 2015'te, WatchOS 2 tanıtılmıştı. WatchOS 2 hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın!