Teknoloji WeChat kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaşıyor

WeChat kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaşıyor

25.09.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Çin'in en büyük internet şirketlerinden biri olan Tencent Holding'e ait WeChat isimli mesajlaşma uygulaması, sahip olduğu tüm özel kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaştığını doğruladı.

WeChat kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaşıyor

Çin'in en büyük internet şirketlerinden biri olan Tencent Holding'e ait WeChat isimli mesajlaşma uygulaması, sahip olduğu tüm özel kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaştığını doğruladı. WhatsApp benzeri bir mesajlaşma uygulaması olan WeChat, 662 milyon kullanıcısıyla Çin'in en popüler, dünyanın ise en büyük mesajllaşma uygulamalarından biri konumunda.

Haberin Devamı

Söz konusu uygulamanın güncellenen "kullanım şartları ve gizlilik bildirimi" kısmında kullanıcılara, neredeyse tüm özel verilerinin yetkililerle paylaşılacağı ifade ediliyor. 2016 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre WeChat, "kullanıcı gizililiğinin korunması" konusunda muadillerine oranla en kötü uygulama olarak öne çıkmıştı.

Yine uygulamanın, Çin yönetimiyle olan bağlantıları sebebiyle kötü bir şöhreti bulunuyor. Uzmanlar, son güncellemeyle birlikte, uygulamanın veri gizliliği konusundaki kötü şöhretinin herkese açık bir şekilde tasdiklenmiş olduğunu kaydettiler.