Ekonomi 'WhatsApp kâğıt kaplan arkamızdan koşturuyor'

'WhatsApp kâğıt kaplan arkamızdan koşturuyor'

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, WhatsApp ve Snapchat gibi mesajlaşma uygulamaları ile teknoloji şirketi Google’ı “kağıttan kaplanlara” benzeterek, “Son 1 yılda WhatsApp, 3 kez bizi kopyaladı. Şu anda hala kopyalayamadıkları özelliklerimiz var. Dolayısıyla WhatsApp’ı daha çok koşturacağız arkamızdan” dedi.

WhatsApp kâğıt kaplan arkamızdan koşturuyor

AA’ya konuşan Terzioğlu son 10 yılda telekom şirketlerinin altyapısı üzerinde trilyon dolarlık ekonomi oluştuğunu ancak söz konusu şirketlerin, bu paranın 1 lirasından bile faydalanamadıklarını savundu.

Haberin Devamı

WhatsApp kâğıt kaplan arkamızdan koşturuyor
Otobüsü hissettim

Nisan 2015’te Turkcell’e başladığını anımsatan Terzioğlu, şunları söyledi:

“İşe başladığımın 5. günüydü telefonum farklı tonda çaldı. Hayatımda aldığım ilk WhatsApp aramasıydı. Şimdi WhatsApp anlık mesajlaşmadan sese gidiyor. Bazı ülkelerde yüzde 50’lere gelen oranda insanlar WhatsApp’tan konuşuyor. Oysa bu bizim ana işimiz. O anda otobüsün üstüme geldiğini hissettim.

Neler yapabileceğimize baktım. Çünkü bu hizmetler bizim şebekemiz üzerinden veriliyor. O gün önemli bir karar aldık ve yönetim kurulumuz destekledi. Yakınsama (convergence) diye bütünleşik entegrasyon haline gelmiş telekom modeli var. Biz bu modeli başlattık ama herkes bunu, mobil ve sabit şebekelerin birleşmesi olarak anlar. Biz hem onu yaptık hem dijital servislerle telekom şebekesini birleştirdik.”

Haberin Devamı

Terzioğlu WhatsApp’a rakip anlık mesajlaşma uygulaması BiP’i yapmaya karar verdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“WhatsApp, Snapchat hatta Google inanın kağıttan yapılmış kaplanlar gibi. 10 akıllı çocuğu koyduğunuz zaman o teknolojiyi geliştiriyorlar. Bu potansiyel Türkiye’de de var. 1 yılda WhatsApp 3 kez bizi kopyaladı. Şu an hala kopyalayamadıkları özellikler var.”

BiP’e yeni özellikler

Videolu görüşme, anlık konum paylaşımı ve bas konuş ile kurumlar için müşteri hesabı özelliklerini BiP’te, WhatsApp’tan önce hayata geçirdiklerini anlatan Terzioğlu, BiP’te 6 kişiye kadar video konferans da yapılabildiğini ancak bu özelliğin WhatsApp’ta olmadığını söyledi.

Gelecek dönemde BiP’e, para gönderme, iki telefon numarası tanımlama, ev veya iş telefonu ile faks numarasını ekleme gibi yeni özellikler konulacağını anlatan Terzioğlu, “WhatsApp’ı daha çok koşturacağız arkamızdan” ifadelerini kullandı.