Teknoloji Wii U’nun Sonu Nasıl Olacak?

Wii U’nun Sonu Nasıl Olacak?

28.04.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

Bütün gözler Nintendo’nun yeni konsoluna çevrildi. Bu durum Wii U için pek iç açıcı olmayacak gibi gözüküyor.

Wii U’nun Sonu Nasıl Olacak

Şimdilik yeni konsolun üzerinde gizli bir hava var. Kendisi şimdilik NX olarak isimlendiriliyor. Nintendo‘nun son konsolu Wii U’nun üretiminin Mart 2018 yılında bitmesi bekleniyor. Yani tam olarak NX’in piyasaya çıkışından bir yıl sonra. Bu haberi bizzat Nintendo’nun başkanı Tatsumi Kimishima’nın kendisi Reuters ile yaptığı röportajda verdi.

Haberin Devamı

Bu açıklama ile beraber kafalar karıştı. Çünkü daha önce Nintendo tarafından konsolun üretiminin bu yıl sonunda durdurulacağı açıklanmıştı. Aslında firma bu konsolun üretimini yarın durdursa çok sürpriz olmaz. Çünkü konsol piyasaya çıktığı 2012 yılından beri inanılmaz derecede kötü satış rakamları elde etti. Konsol toplamda 12.8 milyon sattı ve Nintendo’nun konsolları arasında en kötü satış rakamlarına sahip olan oyun konsolu oldu. Bir önceki konsol Wii tam 101.6 milyon adet satarak dünyanın en çok satılan konsolu rekorunu kırdı. Wii U’dan önce en az satan konsol ile 21.74 milyon parça ile Gamecube iken bu konsol tahtını Wii U’ya bıraktı.

Konsolun bitiş tarihinin uzatılması 2015’te oyunların çıkabileceği anlamına geliyor. The Legend of Zelda bu sen Aralık ayında çıkacaktı ancak NX’in de piyasaya çıkmasını beklemek için 2017 yılına ertelendi. Şu an Wii U’ya kesin olarak gelecek olan kesin bir oyun var o da Paper Mario: Color Splash. Birkaç gün önce de Star Fox Zero piyasaya çıkmıştı. Temmuz ayında düzenlenen E3 konferansında Nintendo’nun en kötü konsoluna Zelda dışında bir oyun duyurulmamıştı.