Teknoloji Windows 10 ve OS X Benzerliği

Windows 10 ve OS X Benzerliği

28.04.2016 - 14:37 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl görücüye çıkan ve şimdilerde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Windows 10, OS X’te yer alan bir özelliği ediniyor…

Windows 10 ve OS X Benzerliği

İşletim sistemi piyasasına baktığımızda Windows ve OS X ikilisinin epey büyük bir rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. OS X’e göre daha genel çaplı bir kullanıcı kitlesi yakalayan Windows, elbette bunu farklı modellerde cihazlara erişerek başardı. Nitekim bu alandaki çalışmalarını her daim ön planda tutan Microsoft, en son karşımıza Windows 10 sistemi ile çıkmıştı. Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerine lisanslı bir şekilde sahip olanlar için ücretsiz yayımlayan yeni sistem, şimdilerde ise OS X’te yer alan özelliğin bir benzerini kazanması ile gündemde.

Haberin Devamı

Belirtilenlere göre Windows 10, yakın bir zamanda eller serbest bir şekilde kullanılabilecek. OS X’te yer alan hand-off adındaki bu özellik, akıllı telefon ve PC arasında bağlantı kurularak kullanılmayı sağlıyordu. Reddit forumlarında ortaya çıkan görsel ise Windows 10 için hazırlanmakta olan yeni Redstone güncellemesinin buna benzer bir özellik ile birlikte geleceğini doğruluyor. Bluetooth bağlantısını kullanarak eşleştirebileceğimiz Windows 10 cihazımız ve akıllı telefonumuz aracılığıyla işlerimizi çok daha kolay bir şekilde yapabileceğiz. Örneğin telefonumuzda bir maili cevaplamak ve Word yazısını bilgisayara aktarmak tek bir tık ile mümkün olacak.

Şu anda geliştirilme süreci devam eden Redstone güncellemesinin yaz ayları içerisinde yayımlanması bekleniyor. Eğer konu ile ilgili yeni bir haber gelir ise aktarmış olacağız, gözünüz bizde olsun.

Microsoft’tan Tek El ile Kullanılabilen Klavye
Yazarlar