Teknoloji Windows 95’li Apple Watch

Windows 95’li Apple Watch

30.04.2016 - 17:10 | Son Güncellenme:

Eğer bir saat yüklenmesini göze alıyorsanız Apple Watch ile Windows 95’in keyfini siz de çıkarabilirsiniz. Tabi bu kadar sabırlıysanız.

Windows 95’li Apple Watch

Geliştirici Nick Lee paylaştığı YouTube videosunda Apple Watch’a işletim sistemini başarılı bir şekilde yüklediğini gösteriyor. En iyi tabir ile çok yavaş diyebiliriz. Fakat şöyle gerçek var ki kesinlikle beklediğinizden daha fonksiyonel.

Haberin Devamı

Apple Watch’un sistem özellikleri Windows 95’in istediği özelliklerden yüksek. Bu demek oluyor ki saatin işletim sistemini rahatlıkla çalıştırması lazım. Ancak ilk önce geçilmesi gereken birkaç engel var. Mesela Apple saate işletim sistemi yüklemenin bir yolunu sağlamıyor sadece uygulamalar yüklenip kaldırılabiliyor.

95’i kullanabilmek için Lee Apple’ın geliştirici yazılımını modifiye etmek zorunda kalmış. Bu değişim ona Windows 95‘i saate uygulama olarak tanıtmanın yolunu açıyor ve işletim sisteminin tüm içeriğini emule ediyor.

Aşılması gereken bir diğer problem de saatin ekranı. Ekran enerji tasarrufu yapmak için kullanılmadığı zamanlarda kapanıyor. Lee bunun önüne geçmek için sürekli saatin tuşuna basan basit motorlu plastik bir tüp kullanmış. Sonuç olarak sistem çok yavaş ancak inanılmaz derecede fonksiyonel. Lee saatin yazılımının Windows 95 olmasının baya güzel olduğunu açıklıyor. Mouse için de bir çözüm var. Dokunmatik ekranda imlecin nereye gitmesini istiyorsanız oraya dokunmanız yetiyor.

Haberin Devamı

Bir nedenden dolayı geliştiriciler klasik oyunları ve programları böyle platformlara getirmekten kendilerini alamıyorlar. Daha önce Facebook geliştiricileri Apple Watch üzerinden Doom oynamışlardı.