Teknoloji Windows Phone Telefonlara O Uygulama da Geliyor…

Windows Phone Telefonlara O Uygulama da Geliyor…

16.07.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Microsoft'un oldukça ilgi gören yüz tanıma teknolojisi ve HowOld.net projesinden sonra firma bu yolda adımlar atmaya devam ediyor ve TwinsOrNot.net ile ilgili bir proje yapıyor. Microsoft yüz tanıma teknolojisinde oldukça...

Windows Phone Telefonlara O Uygulama da Geliyor…

Microsoft'un oldukça ilgi gören yüz tanıma teknolojisi ve HowOld.net projesinden sonra firma bu yolda adımlar atmaya devam ediyor ve TwinsOrNot.net ile ilgili bir proje yapıyor. Microsoft yüz tanıma teknolojisinde oldukça yol aldı. Bu umut veren teknolojinin Windows 10’da güvenlik öğesi olarak kullanılabileceği duyurulduktan sonra Windows HowOld.net adında yaşınızı tahmin eden bir site yapmıştı. Şimdi bu işi bir adım daha ileriye götürüyor ve TwinsOrNot.net sitesine veya Windows Phone telefonlarına gelecek olan uygulama ile yükleyeceğiniz iki ayrı fotoğraftaki kişinin ikiz olup olmadığını tahmin ediyor. Evet artık Cara Delevigne’ye benziyor muyum acaba sorusunu kendinizde sorduğunuzda cep telefonunuzdan bir uygulama ile yada bu yeni internet sitesinden sorunuzu anında cevaplayabileceksiniz.

Haberin Devamı

Yada siz ve en yakın arkadaşınız Katy Perry ve Zooey Dechanel gibi yavaşça tek bir kişiye dönüşüyorsanız. Uygulamada aynı internet sitesi gibi cihazınızdan fotoğraf yüklemeyi destekliyor. Yada eğer ünlüleri karşılaştıracaksanız yada kendinizi bir ünlüye çok benzetiyorsanız fotoğrafı direk Bing üzerinden de alabilirsiniz. TwinsOrNot, Project Oxford’un bir kaç APIsinin üzerine inşaa edilmiş şekilde çalışıyor. Bu makinelerin uygulamaları saatler içinde anlayabildiği anlamına geliyor. Uygulama şimdilik oldukça tutarlı gibi gözüküyor. Uygulama izin verdiğiniz sürece yüklediğiniz fotoğrafları saklıyor ancak her zaman yüklediğiniz fotoğrafları kullandıktan sonra silme seçeneğine sahipsiniz. Ancak akıllara gelen soru ise bir güvenlik önemli olarak kullanılmasının bu kadar kullanılması doğru mu? Muhakkak ki yanlış değil ama insanları eğlendiren bir projene insanlara güven verir mi bilinmez. Her ne kadar kulağa saçma gelse de Mickey Mouse asla gardiyan olamazdı.