Teknoloji Xperia Z4 Ne Zaman Çıkıyor?

Xperia Z4 Ne Zaman Çıkıyor?

08.04.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda Xperia Z4 hakkında bir sürü sızıntı çıktı. Sony kanadından herhangi bir resmi açıklama gelmese de, çeşitli benchmark sonuçları ve sızdırılan resimlerle birlikte cihaz hakkında az çok bilgi sahibi olduk. İsterseniz öncelikle bu bilgilere bir göz atalım.

Xperia Z4 Ne Zaman Çıkıyor

Sony Xperia Z4 ve Sony Xperia Z4 Compact olarak beklenen cihazların ilki 2K; ikincisi FHD ekrana sahip olacak. Snapdragon 810, 3GB sistem belleği, 32GB depolama, 20.7MP/5MP kamera ve 3400mAh pil de, cihazın diğer özellikleri arasında. Peki bu cihazne zaman piyasaya çıkıyor? O konuda kesin bir bilgi olmasa da, beklenenden daha yakında olabilir. Neden mi?

Haberin Devamı

Sony Xperia Z4
Dünya çapında bilinirliği yüksek ve önemli bir GSM operatörü olan T-Mobile, satışa başlamasının ardından 6 ay geçtikten sonra Xperia Z3'ün satışını durdurdu. Oldukça önemli bir operatörün, Xperia Z3 gibi önemli bir model için böylesi bir adım atması; düşününce kulağa pek mantıklı gelmiyor. Akıllara da “Acaba bu, Z4'e hazırlık mı?” sorusu geliyor. Elbette bu, T-Mobile’ın Sony telefonlarla bağını kopardığı anlamına da gelebilir; ancak bu, ilkine oranla çok daha az bir olasılık olarak görülüyor. Yine de olay kesinleşmeden bir şey söylemek zor; ancak Z4'e hazırlık konusu daha mantıklı geliyor kulağa.

Tasarım olarak kardeşlerine oldukça benzeyen Z4'ler, özellik olarak da bu benzerliği sürdürüyor. O nedenle Xperia Z3 (hatta Z2) sahiplerini pek de heyecanlandıracak bir model değil bu. Bir yandan iyi; diğer yandan kötü bir şey bu elbette.
Sony’nin Xperia cihazları için hazırladığı