Ekonomi Yabancı yatırım yüzde 36 arttı

Yabancı yatırım yüzde 36 arttı

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Yatırım Raporu’na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36’lık artışla 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

Yabancı yatırım yüzde 36 arttı

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından hazırlanan Dünya Yatırım Raporu’nun Türkiye lansmanı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tankut Turnaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye’nin yatırım cazibe merkezi olması için uluslararası sermaye hareketlerinin yönünü belirleyen dinamikleri göz önünde bulundurmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Turnaoğlu şu bilgileri verdi:

“2015 yılında gelişmekte olan ekonomilere yönelik uluslararası doğrudan yatırım girişi de şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Gelişmekte olan ülkeler 765 milyar dolar doğrudan yatırım çekmiştir. Türkiye’ye bakacak olursak geçen yıl ülkemize uluslararası doğrudan yatırım girişi bir önceki yıla göre yüzde 36 artarak 16.5 milyar dolar oldu. Gelişmekte olan ülkeler içinde 2015 yılında uluslararası doğrudan yatırımdan aldığımız pay yüzde 2 oldu. Türkiye dünyadaki uluslararası doğrudan yatırım sıralamasını iki basamak yükselterek en fazla uluslararası doğrudan yatırım çeken 20. ekonomi, gelişmekte olan ülkeler arasındaki sıralamasını dört basamak yükselterek en fazla uluslararası yatırım çeken 8. ekonomi olmuştur.”