Gündem Yağmur Karadeniz’den böyle geldi

Yağmur Karadeniz’den böyle geldi

04.07.2014 - 16:09 | Son Güncellenme:

Karadeniz bölgesinden gelen yağmur bulutları, Boğaz’da adeta toz bulutunu andırdı.... İstanbul'da etkili olan sağnak yağış zor anlar yaşatırken, meteoroloji bu akşam 17.00 ila 19.00 saatleri arasında kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji'den bir uyarı da Karadeniz’e geldi.

Yağmur Karadeniz’den böyle geldi

Karadeniz’den İstanbul’a gelen yağmur, Ramazan ayında sıcakları hissetmeye başlayan İstanbulluları serinletti.

Haberin Devamı

Yağmur, özellikle İstanbul Boğazı ve çevresinde etkili oldu.

Bu arada, Karadeniz bölgesinden gelen yağmur bulutları, Boğaz’da adeta toz bulutunu andırdı. İstanbul semaları, yağmur öncesi karardı.

Yağmur Karadeniz’den böyle geldi

VATANDAŞ HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

İstanbul’da 10 dakika etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yollar göle dönerken, vatandaşlar su birikintileri nedeniyle yürümekte zorlandı.

İstanbul’da aniden bastıran yağmur, yaklaşık 10 dakika sürdü. Yoğun yağış nedeniyle yollar göle döndü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, oluşan su birikintileri nedeniyle yürümekte zorlandı. Yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN KARARSIZLIK YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugünden itibaren "bahar" veya "lokal" olarak da adlandırılan "kararsızlık" yağışları etkili olacak. Yetkililer, yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağışın, özellikle kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarla birlikte kentin kuzey kıyılarında yoğunlaşabileceğini ifade ettiler.

Haberin Devamı

BU SAATLERE DİKKAT!

İstanbul Radarından alınan son verilere göre ise; İstanbul'un kuzeyinde bulunan bulut kütlesinin önümüzdeki 17.00 ila 19.00 arasında 2 saat boyunca Boğaz çevresi ile Avrupa Yakasında yer yer etkili olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışa sebep olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir uyarı da Karadeniz’e

Açıklama Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in batısında kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bu gece ve yarın Orta ve Doğu Karadeniz’de görülecek yağışların; Ordu ve Giresun başta olmak üzere Samsun çevreleri ile Trabzon’un batı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yazarlar