Teknoloji Yahoo’da Hack Skandalı

Yahoo’da Hack Skandalı

25.09.2016 - 16:39 | Son Güncellenme:

Yahoo tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık olarak 500 milyon kullanıcının bilgileri devlet destekli bir saldırgan grubu tarafından ele geçirildi.

Yahoo’da Hack Skandalı

Yahoo yaptığı açıklamada bir çok kullanıcı önemli bilgilerinin ele geçirildiğini bildirdi. Bu bilgiler arasında kullanıcıların isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, şifreleri ve bazı kullanıcıların da şifreli ya da şifresiz gizli güvenlik soruları ve bu soruların cevapları yer alıyor.

Haberin Devamı
Bilgiler Satışta

Bir hacker geçtiğimiz günlerde deep web üzerinden 200 milyon hesap ile alakalı bilgileri satışa çıkarmıştı. Üzerine bu açıklamanın yapılması ile durumun ciddi olduğu anlaşıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre durum hakkında geniş çaplı bir soruşturma sürdürülüyor.

Peace kullanıcı adına sahip birisi 200 milyon kullanıcının bilgilerini geçen hafta Pazar günü satışa çıkarmıştı. Peace daha önce Myspace ve LinkedIn gibi sitelerin de kullanıcı bilgilerini satmıştı. İlk olarak el altından bu bilgileri satan kullanıcı şimdi herkese açık bir şekilde satışa koydu. 2014 yılından bu yana aynı şifreyi kullanan kullanıcıların şifrelerini değiştirmesi öneriliyor.