Teknoloji Yahoo, Livetext’i Duyurdu!

Yahoo, Livetext’i Duyurdu!

30.07.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

Yahoo, arkadaşlarımızla yapacağımız sohbetlere yeni bir boyut ekliyor. Firma, Manhattan'da gerçekleştirilen bir etkinlikte "Livetext"i duyurdu. Firmanın "Canlı videolu mesajlaşma" olarak adlandırıldığı uygulama, sohbet ve kameralı görüşmenin bir birleşimi. İlk bakışta...

Yahoo, Livetext’i Duyurdu

Yahoo, arkadaşlarımızla yapacağımız sohbetlere yeni bir boyut ekliyor. Firma, Manhattan'da gerçekleştirilen bir etkinlikte "Livetext"i duyurdu. Firmanın "Canlı videolu mesajlaşma" olarak adlandırıldığı uygulama, sohbet ve kameralı görüşmenin bir birleşimi. İlk bakışta Periscope ve Snapchat'in karışımı gibi bir izlenim veren uygulama, iki kişinin birbirini görerek sohbet etmesini sağlıyor. Elbette Periscope'ta olduğu gibi yüzümüzü tüm dünya değil, yalnızca karşımızdaki kişi görüyor. O konuya bir açıklık getirmiş olalım. Uygulamayı diğerlerinden ayıran şey, bünyesinde sesli görüşme yapılamaması. Livetext sadece yazı ve video ile iletişim sunuyor; yani bu anlamda herhangi bir rakibi yok diyebiliriz. Uygulamanın bir diğer güzelliği (ya da kimi kullanıcılara göre eksisi) de, kapanır kapanmaz tüm video ve sohbet geçmişini silmesi. Livetext, aslında bu ayın başlarında Hong Kong ve Tayland'daki kullanıcılarla buluşmuştu; ancak tüm dünyaya açılması, Manhattan etkinliğiyle gerçekleşti. Uygulamanın temelleri ise, Yahoo'nun 2014'te bünyesine kattığı ve benzer özelliklere sahip olan "MessageMe" uygulamasına dayanıyor.

Haberin Devamı

WhatsApp, Line, WeChat ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarının ortalığı kasıp kavurduğu bu dönemde, Yahoo'nun farklı bir adım atması kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ancak diğer yandan da uygulamanın konseptinin ne kadar tutacağı konusunda akıllarda soru işaretleri yok değil. Onu da zaman gösterecek. CEO'luk koltuğunda Marissa Mayer'in oturduğu firma, son yıllarda yaptığı flaş satın alımlarla dikkat çekmişti. Bu satın alımlar hakkında ayrıntılı bilgiyi şu yazıdan alabilirsiniz. Yahoo'nun en beğenilen uygulamalarından Yahoo Weather'ın Android sürümü, arayüzüyle oldukça dikkat çekiyor. Uygulamanın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yazarlar