Gündem Yakıtı azalan helikopter mecburi iniş yaptı

Yakıtı azalan helikopter mecburi iniş yaptı

18.07.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

ORDU’nun Ünye İlçesi’nde Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ)’ye ait helikopter, yakıtı azaldığı için deniz kenarına acil iniş yaptı.

Yakıtı azalan helikopter mecburi iniş yaptı

Ünye İlçesi’nde yüksek gerilim hatlarını kontrol için bölgede uçuş gerçekleştiren TEİAŞ’a ait helikopter, bugün saat 13.00 sıralarında yakıtı azaldığı için Ünye’nin Sahilköy Mahallesindeki kumsala acil iniş yaptı. İnişin ardından Ünye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, helikopter çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Bir süre bekleyen helikoptere, Samsun Çarşamba Havalimanından gelen bir yakıt tankerinden yakıt takviyesi yapıldı. Yakıt ikmalinin ardından helikopter, yine sorunsuz bir şekilde havalanarak ilçeden ayrıldı.

Haberin Devamı

VALİLİK: VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU

Olayla ilgili Ordu Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bilindiği üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının başarısız darbe girişiminde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopter ve uçaklar kullanılmıştır. Bugün ilimiz semalarında gözüken bir helikopterin, bazı vatandaşlarımızda tedirginlik yarattığı duyumu alınmıştır. Valiliğimizin bilgisi dahilinde, yüksek gerilim hatlarının kontrolü amacıyla sivil bir helikopter gün içinde uçuş gerçekleştirmiştir. Halkımızın tedirgin olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir."