Gündem Yalçın kayalarda zorlu nöbet

Yalçın kayalarda zorlu nöbet

25.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi’ndeki 8 üs bölgesinden biri olan 2522 rakımlı Oramar Üs Bölgesi’nde Mehmetçik gece gündüz zorlu koşullarda nöbet tutarak sınır güvenliğini sağlıyor.

Yalçın kayalarda zorlu nöbet

Üs bölgesi, Dağlıca’dan başlayan yol açma çalışmalarının bitmesinin ardından Modüler Geçici Üs Bölgesi (MGÜB) olacak. Üs bölgesinde bulunan tepelerde Mehmetçik, nöbet değişimini yalçın kayalıklara monte edilen merdivenlerden inip çıkarak yapıyor, gıda ve mühimmat ise teleferik ile gönderiliyor. Irak sınırına yaklaşık 6 kilometre mesafedeki en kritik bölgelerden olan Oramar Üs Bölgesi’ndeki askerler, PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızma girişimlerini engelliyor.
Oramar Üs Bölgesi’nde İkiyaka Dağları’na bakan Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu Tepesinde, askerlerin nöbet değişimi ise bir hayli zorlu. Sarp kayalıklardan oluşan tepede nöbet değişimi kayalıklara monte edilen 157 basamak merdivenle yapılıyor. Tabura gıda, mühimmat ve diğer malzeme nakli ise teleferikle yapılıyor.
Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Osman Dedeli, “Sorumluluk bölgemize tamamen hakimiz. Bize verilen vazifeyi şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonrada güçlenerek yapacağız” dedi.

Operasyonlarda 7 PKK’lı öldürüldü

Siirt’in Pervari ve Eruh ilçelerinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda teröristler tarafından kullanılan silah ve mühimmat ele ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Pervari’nin Yazlıca Dağı kırsalında 12 Haziran’da başlatılan “Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01” operasyonu ile İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen “Şehit Güvenlik Korucusu Adil Kamel-8” operasyonunun sürdüğü belirtildi.
Operasyonlarda önceki gün ve dün 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, 3 PKK’lının da yaralı yakalandığı kaydedilen açıklamada, arama ve tarama faaliyetlerinde bir M-16, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, anti tank mayını, 6 telsiz ve muhtelif mühimmat ile yaşam malzemesinin ele geçirildiği ifade edildi.
Van’da ise polis ekipleri, PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırılacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda Van-Çatak karayolunda uygulama noktası oluşturan ekipler, 23 FC 435 plakalı kamyoneti durdurdu.
Ekipler, araçta yaptıkları aramada kız çocuğunu terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna götürmeye çalışan K.M., E.G. ve F.Ş’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Dağa götürülmeye çalışılan kız çocuğu, ailesine teslim edildi. l DHA, AA