Yalova Yalova'nın turizm yol haritası belirlenecek

Yalova'nın turizm yol haritası belirlenecek

08.06.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Başol Haraç, Yalova’da bir turizm çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi. Haraç, "Yalova’nın turizm yol haritasını belirleyeceğiz" dedi.

Yalovanın turizm yol haritası belirlenecek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Başol Haraç, Yalova’da bir turizm çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi. Haraç, "Yalova’nın turizm yol haritasını belirleyeceğiz" dedi.
TÜRSAB Yalova BYK Başkanı Başol Haraç Yalova’nın turizminin geliştirilmesine yönelik olarak yapılacak çalışmaları anlattı. Yalova’da bir BYK kurulmasının Yalova açısından çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Haraç, "Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) bir meslek örgütü. Türk Turizm Sektörü’nün de kanaat önderi. Dolayısıyla bu kadar büyük bir birliğin merkezden yönetilmesi mümkün olmuyor. Dolayısıyla da Bölgesel Yürütme Kurulları (BYK) oluşturulmuş. Şu anda ülkede 38 BYK var. 39. BYK’yı Yalova’da kurduk. BYK’ların öncelikli görevleri üye seyahat acentelerine hizmet vermek. Aynı anda denetim mekanizması görevi de üstleniyor. BYK’nın Yalova’da kurulması Yalova turizminin gelişimi ve ekonomisinin canlandırılması açısından da son derece sevindirici. Yalova’da bir BYK oluşturulmasına TÜRSAB’ın Yalova’yı önemsemesinden dolayı ihtiyaç duyuldu. Burada turizmin gelişimi ve tanıtımı için BYK kurulmasına karar verildi. Bununla birlikte Yalova’da seyahat acentelerinin son yıllarda sayısı da önemli oranda arttı. Şu anda Yalova’da turizm alanında hizmet veren seyahat acentesi sayısı 40’a yaklaştı. Yalova’da konaklama tesislerinde de gözle görülür bir artış var. İlimizde nitelikli yatak kapasitemizde her geçen gün artıyor. Önemli otel grupları Yalova’ya gelmeye başladı. Yalova’da ciddi bir turizm hareketi yaşanıyor. Bizde bu gelişmeler karşısında bir BYK’nın Yalova’nın menfaati gereği olacağına kanaat getirdik" dedi.

Haberin Devamı


"YENİ BİNAMIZI KISA SÜRE SONRA AÇACAĞIZ"


Yalova BYK’nın yeni hizmet binasının da kısa süre içerisinde hizmete sokulacağını vurgulayan TÜRSAB Yalova BYK Başkanı Başol Haraç, "Kısa süre içerisinde Yalova BYK’nın merkez binasını da hayata geçireceğiz. Kiralamamızı yaptık. Süleymanbey Mahallesi Sefabey Caddesinde faaliyet göstereceğiz. Burası uzun yıllar üyelerimize ve Yalova’mıza hizmet verebilecek bir yer. En kısa sürede açılışımızı yapacağız" diye konuştu.


"YALOVA’DA TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK"


Yalova’da turizmin yol haritasının belirlenmesi için bir Turizm Çalıştayı düzenlemek adına çalışmalara başladıklarını söyleyen Haraç, "Yalova BYK olarak kısa süre içerisinde Yalova Turizm Arama Çalıştayı diyeceğimiz bir çalışma yapacağız. Çalıştay 2 ayaktan ibaret olacak. İlk ayağında, sektöre gönül vermiş olanları, geçmişte turizm sektörünün parçası olan arkadaşlarımızı, sanat tarihçilerini, yerel yönetimlerden kültür ve turizmle ilgili müdürleri bir araya getireceğiz. Çok geniş kapsamlı bir birliktelik yapacağız. İlk etapta bunları dinleyecek, istişarelerde bulunacağız. Yalova’mızın turizm yol haritasını, önceliklerini, olmazsa olmazlarını belirleyeceğiz. Yalova’nın güzelliklerini, kültürel miraslarının da bir envanterini çıkartacağız. Komisyonlar oluşturmamız da mümkün. Zira Yalova’da bu işe gönül vermiş çok sayıda insan var. 2. ayakta ise ili yöneten yerel yöneticiler, kanaat önderleri ve STK yöneticileri bir araya gelecekler. Biz Yalova’da lokomotif sektörün Turizm olduğunu biliyoruz. Yalova’mızın turizm değerlerine, kültür mirasına ve tarihine inanıyoruz. Yalova’nın Dünya ve Türkiye’nin turizm pastasından pay alması için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. İlimizi yönetenlere de bunu anlatacağız. Yalova’da vekilinden, belediye başkanları, STK başkanlarına kadar herkes turizm diyor. Bundan son derece memnunuz. Ama kimse turizmle ilgili somut bir eylem ortaya koymuyor. Buna yönelik bir eylem planımız da yok. Biz bu konuda herkesi ikna edeceğiz. Herkesin yüzünü turizme dönmesini sağlayacağız. Yüzümüzü turizme dönersek ve Yalova’da ki öncü ve önemli sektörlerden birinin turizm olduğuna inanırsak, biz el birliği ile ve ortak akılla Turizmi geliştiririz. Yalova Dünya’nın ve Türkiye’nin turizm pastasından pay almayı hak eden zenginliklere sahip bir il. O nedenle çok heyecanlıyız ve bu çalıştayın ilin turizminin gelişimi açısından son derece etkili olacağına inanıyorum. Bu çalıştaydan çıkacak sonuçlar da bir rapor haline dönüşecek. Ama Yalova’da turizmin gelişimi için tek başına TÜRSAB’ın da Yalova BYK’nın da yapabileceği çok fazla bir şey yok. O nedenle vekillerden, yerel yöneticilerden lojistik desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yazarlar