Tatil Yalova Termal Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplıcaları

10.10.2011 - 14:10 | Son Güncellenme:

Yalova, İstanbula'a yakın oluşunun yanı sıra tarih ve kaplıca cenneti olmasıyla da uğrak yeri haline gelmiştir.

Yalova Termal Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplıcaları
Yalova Termal Kaplıcaları'nın tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. 4000 yıl önce doğal oluşumlar sonucu oluşan kaplıcalar 2000 yıldır bölgede yaşayan medeniyetlere ve diğer bölgelerden gelen insanlara şifa kaynağı olmuştur.

Bölgenin tarhiteki ismi Pitiya'dır. Bu bölge 2 dağ arasında kalır ve görenleri hayrete düşüren bir bitki örtüsüne sahiptir.

Kaplıcaların olduğu ilçe her yönetimde imar edilmiştir ve yeniden düzenlenmiştir. 19 Ağustos 1923 tarihinde buraya gelen Mustafa Kemal Atatürk'de bölgenin imari için pek çok usta tayin edilmesini sağlamıştır. Burası 1. dereceden doğal bir sit alanıdır. Deniz yoluyla İstanbul'dan 1 saatlik mesafede bulunur.

Termal açık müze özelliği de taşımaktadır. Termal ilçesinde bulunan Atatürk köşkü'ne giden yolun kenarlarında dünyanın pek çok yerinden getirilen çeşitli bitkiler ve ağaçlar dikilmiştir.

Termal doğal oluşumları arasında şelale de bulunmaktadır. Kaynayan kaplıca suyunu gözlerinizde görebileceğiniz bu ilçeye her yıl binlerce kişi akın etmektedir.

Kaplıcanın suyunun mide, göz ve ayakla ilgili hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Haberin Devamı