Teknoloji Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı

Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı

18.04.2017 - 15:40 | Son Güncellenme:

Android telefonlara kendi servislerini yükleyen ve telefonları kendi arama motorunu kullanmaya zorlayan Google’ın haksız rekabet yaptığını savunan Yandex, Google’a 2.5 yıl önce açtığı haksız rekabet davasını kazandı.

Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı

Rusya Federal Anti Tekel Servisi'nin (FAS) karara bağladığı dava sonucunda, Google'ın Rusya'da Android telefonlara kendi servislerini yüklemesine ve Android kullanıcılarını yazılımlar vasıtasıyla Google'ı kullanmaya yöneltmesine yasak getirildi. Aynı zamanda Google, 7,8 milyon dolar tazminat ödeyecek

Haberin Devamı

Ayrıca Android cihazlarda kullanıcıya hangi arama motorunu kullanmak istediğini soran bir seçeneğin bulunmasına da karar verildi. Kararla birlikte Rusya'daki Android kullanıcıları, arama motoru tercihi ve önceden yüklü uygulamalar konusunda tercih yapma hakkına sahip olacak.

Yandex CEO'su Arkadiy Voloj, FAS'ın kararı sonrasında yaptığı açıklamada, Rusya'daki 55 milyon Android kullanıcısının artık kendi seçimlerini yapmak konusunda özgür olduklarını ifade etti.

Google ise konuyla ilgili olarak ?"Yandex ile ticari bir anlaşmaya varmış ve Rusya’nın rekabet düzenleyicisi Federal Antitekel Servisi (FAS) ile Android üzerindeki Google uygulamalarına ilişkin rekabet davasını çözüme ulaştıran bir mutabakat sağlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.