Gündem ‘Yanmamız için kapıyı kilitledi’

‘Yanmamız için kapıyı kilitledi’

24.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda Özkan Elmas’ın kundakladığı ve dört gencin öldüğü evde alevlerin arasından ağır yaralı kurtulan Ramazan Cingözce anlattı: “Hepimizin içeri girmesini bekleyip evi ateşe verdi ve kapıyı üzerimize kilitledi. Keşke ben de ölseydim”

‘Yanmamız için kapıyı kilitledi’

‘Yanmamız için kapıyı kilitledi’
İstanbul Beyoğlu’nda Temel Apartmanı’nın ikinci katında 3 Mart’ta çıkan yangında çevredeki barlarda ve kafelerde çalışan Murat Kayacan (17), Muhammet Gür (23), Yunus Akyüz (20) ve Eren Ersin Büker (25) öldü; Ramazan Cingözce (23) ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Cingözce, yangını ev arkadaşları Özkan Elmas’ın çıkardığını (24) söyledi. Tutuklanan Özkan Elmas hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

'Bizi izlemiş’

Tedavisinin tamamlanmasıyla evine dönen Ramazan Cingözce ise Milliyet’e şunları anlattı: “Çalıştığım gece kulübünde Özkan, kalacak yer aradığını söyledi. Patronum da ‘Kanseri yeni atlattı’ deyince evimizi ona açtık. Yangından 10 gün önce Özkan, Ersin’in (Düker) çalıştığı bara kız arkadaşıyla gitmiş. Alkol aldıktan sonra olay çıkarmış. Ersin ile orada kavga etti. Sonra eve gelerek hepimizle tartıştı. Hastalığı daha yeni atlattığı için alttan aldık. Yangını çıkardığı gün ben arkadaşımı sabah işe bıraktım. Ardından eve uyumaya geldim. Özkan karşı binadan bizi izlemiş, hepimizin eve girmesini beklemiş. En son benim de eve girdiğimi görünce evi ateşe verip, kapıyı üzerimize kilitlemiş. Ben şans eseri kurtuldum. Yangında yoğun duman olunca Muhammet beni uyandırdı. Ev tutuşmuştu. Kapıyı açmaya çalıştık, açılmadı. Hepimizi öldürmek istedi. Çığlık atmaya başladık. Sonra bayılmışım.”

Haberin Devamı

Mezar ziyareti

Cingözce şöyle devam etti: “Özkan’ı cezaevinde tutacaklarına bize teslim etsinler. Benim 12 yıllık çocukluk arkadaşım ve iş arkadaşlarım onun yaktığı evde öldü. Şu anda sol kolumu oynatamıyorum. İki bacağımda da komple yanık var. İyileştiğim zaman ilk işim, arkadaşlarımın mezarlarını ziyaret etmek olacak. Böyle yapacağını bilseydim Özkan’ı kesinlikle evimize almazdım. Keşke o gün ben de ölseydim. Psikolojim çok bozuldu.”