Ege ‘Yapay zeka’ hastaneye girdi, ‘kuyruk’ kalktı!

‘Yapay zeka’ hastaneye girdi, ‘kuyruk’ kalktı!

14.11.2017 - 02:18 | Son Güncellenme:

İzmir’in hasta sayısı açısından en büyük hastanelerinden biri olan Tepecik Eğitim Hastanesi’nin kan alma biriminde hayata geçirilen ‘yapay zeka’ sistemi sayesinde, sıraya girmeye son verildi,

‘Yapay zeka’ hastaneye girdi, ‘kuyruk’ kalktı

İzmir’in hasta sayısı açısından en büyük hastanelerinden biri olan Tepecik Eğitim Hastanesi’nin kan alma biriminde hayata geçirilen ‘yapay zeka’ sistemi sayesinde, sıraya girmeye son verildi, işlemler birkaç dakikaya düşürüldü. Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, günde ortalama 900 ila bin 200 hastadan kan alındığını, bundan dolayı bekleme sürelerinin uzadığını söyledi.
Yeni sistemde ‘tüp alma kuyruğunun’ ortadan kalktığını dile getiren Akbulut, şöyle konuştu: “Hasta birime geldiğinde elindeki barkodu cihaza okutup, oturuyor. Başka bir işlem yapmıyor. Sırası geldiğinde adı anons ediliyor. Sistem hastaları öncelikleri ve kan verme durumuna göre ayırabiliyor. Önceden sekreterler tarafından hazırlanan tüpleri şimdi sistem tarafından hazırlanıyor, kan alacak sekreterin önüne bilgi düşüyor. Bundan çalışanlarımız da memnun. Verimlilikleri arttı.”