Gündem Yargıyı değiştirmesek TBMM açık olmazdı

Yargıyı değiştirmesek TBMM açık olmazdı

19.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Eğer 17-25 Aralık operasyonundan sonra o vali değişimi, o yargı değişimi, o emniyet müdürü değişimi olmasaydı, o darbe girişimi engellenmeseydi belki de bugün Meclis açık olmayacaktı” dedi. TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde 17-25 Aralık operasyonlarına yönelik tartışmalar dün de sürdü.

Yargıyı değiştirmesek  TBMM açık olmazdı


Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP’li Engin Altay, “17 ve 25 Aralık süreciyle ilgili, dönemin Başbakanı özel uçağıyla İstanbul’a vali taşıyıp koltuğa oturtmasaydı, Emniyet Genel Müdürlüğünde bini aşkın emniyet mensubu görevinden alınmasa, sağa sola sürülmeseydi; HSYK Kanunu, MİT Kanunu ve İnternet Kanunu’nda apar topar değişiklikler yapılarak TBMM çamaşır makinesine çevrilmeseydi biz 17-25 Aralık sanıklarıyla ilgili hüküm vermezdik ama bütün bunlar olduktan sonra 17-25 Aralık sanıklarıyla ilgili ‘Masumiyet karinesi bunlar için de geçerlidir’ deme şansımızı elimizden aldınız” dedi.
Işık, Altay’a yanıt verirken, “Eğer 17-25 Aralık operasyonundan sonra o vali değişimi olmasaydı, o emniyet müdürü değişimi olmasaydı, o darbe girişimi engellenmeseydi belki de bugün Meclis açık olmayacaktı” ifadelerini kullanınca, Genel Kurul’da tansiyon iyice yükseldi.