Gündem Yaşadığını 10 yıl sonra kanıtladı

Yaşadığını 10 yıl sonra kanıtladı

06.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’da yaşayan ve SGK sistemine yanlışlıkla “ölü” olarak kaydedilen Sinan Avcı, 10 yıl süren hukuki mücadelesinin sonucunda hayatta olduğunu kanıtlayabildi.

Yaşadığını 10 yıl sonra kanıtladı

Film senaryolarını aratmayan olay, Pasinler ilçesinde yaşandı. Belediyede işçi olarak çalışan Sinan Avcı (46), 2003 yılında kronik epilepsi hastalığı nedeniyle malulen emekli oldu.

Haberin Devamı

Bir yıl emekli maaşı alan Avcı, Ocak 2004 maaşının yatmaması üzerine SGK’ya başvurunca, sistemde “ölü” olarak kaydedildiğini öğrendi.

Bunun ardından hukuki mücadeleye başlayan Avcı, mahkeme kararıyla adli tıp ve doktor incelemesinin ardından “hayatta olduğunu” kanıtladı. Yargıtay kararıyla hayatta olduğunu 10 yıl sonra tescillemeyi başaran Avcı, şimdi de emekli maaşını yeniden almak için mücadele veriyor.

Yaşadığı yörede “Ölü Sinan” olarak bilinen Avcı, o tarihte aldığı raporun kabul edilmemesi ve değişen kriterler nedeniyle emeklilik hakkını alamıyor. Avcı, şimdi de yeniden emekli olmayı ya da “sağlıklı” olduğuna dair rapor alarak çalışacağı günleri bekliyor.