Gündem Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

19.11.2015 - 18:36 | Son Güncellenme:

İlahiyatçı yazar Öztürk, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi

Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi

İlahiyatçı yazar Yaşar Nuri Öztürk, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla gelen Öztürk, soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe'ye bir süre ifade verdi.

Haberin Devamı

Öztürk, ifade verme işleminin ardından adliyeden ayrılmadan önce gazetecilere açıklama yaptı.

Soruşturmaya konu meselenin yersiz bir mesele olduğunu belirten Öztürk, "Efendim neymiş halka 'sürü' demişiz. 'Raiye' tabirini bilmiyorlar. Osmanlı düzeninde halk raiyedir. Padişah ise raidir. Rai çoban, raiye sürü demektir. Bu hususta Osmanlı padişahlarından Vahdettin de halkına 'raiye' demiştir, normaldir" diye konuştu.

Öztürk'ün avukatı Zeynep Küçük ise, Konya'daki bazı kişilerin yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma açıldığını aktararak, "Hocamızın konuşmalarından cımbız ile seçilmiş durumlar ele alınarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Hocamız ise kendi kimliği, kişiliği, akademik kariyeri doğrultusunda gerekli cevabı verdi" dedi.