Gündem ‘Yaşar Paşa’yı alıp gideceğiz dediler’

‘Yaşar Paşa’yı alıp gideceğiz dediler’

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemleriyle ilgili yargılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in eski koruması eski astsubay Murat Bingül, Güler’in emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt tarafından tatbikat yapılacağının bildirildiğini, kendisine “Yaşar Paşa’yı da alıp gideceklerinin” söylendiğini belirtti. Bingül, grup içeri girdikten sonra bağrışma sesleri duyduğunu ve kendisi içeri girdiğinde Güler yerde yattığı için “bu ne biçim tatbikat?” diyerek onu kaldırmak istediğinde ensesine dipçikle vurularak derdest edildiğini öne sürdü.

‘Yaşar Paşa’yı alıp gideceğiz dediler’

‘Tatbikat yapıyoruz’

Haberin Devamı

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada savunmasını yapan sanık eski Astsubay Bingül, 15 Temmuz’da akşam saatlerinde komutanın kapısında nöbet tuttuğunu belirtti. Bingül, bir süre sonra 30-40 civarında Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personelinin içeri girdiğini, bunlardan yarısının Genelkurmay Başkanı’nın tarafına gittiğini, kalanının da kendisine doğru yöneldiğini ifade etti. Yanlarında Güler’in emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt olduğu için durumdan şüphelenmediğini iddia eden Bingül, “tatbikat, tatbikat” diye bağırıldığını da öne sürdü.

Bingül, Akkurt’un, “tatbikat yapıyoruz, Yaşar Paşa’yı alıp gideceğiz” dediğini, odanın kapısını bir kaç kez çaldığını ve paşanın “gir” komutunu beklediğini ileri sürdü. Bingül, “Olayın tatbikat gibi gözükmesi sağlanmıştır. Benim karşılık vereceğimi bildiği için tatbikat süsü verilmiştir” dedi. Bingül, grup içeri girdikten sonra bağrışma sesleri duyduğunu ve kendisinin de içeri girdiğini, Güler yerde yattığı için “bu ne biçim tatbikat?” diyerek müdahalede bulunup onu kaldırmak istediğini söyledi. Bu sırada ensesine dipçikle vurulduğunu ve ardından derdest edildiğini ileri süren Bingül, daha sonra elleri kelepçeli şekilde emir astsubaylığı odasına koyulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bingül, daha önce 3 yıl amirliklerini yapan Abdurrahim Aksoy’un odaya gelerek kendisini ve derdest edilen diğer kişileri bıraktığını, Mehmet Aytaç olduğunu düşündüğü kişinin de Hakan Toprak’ın koluna girerek merdivenlerden aşağı inmesini söylediğini savundu. Bingül, ilerleyen saatlerde dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da ÖKK personeli ile karargâhtan ayrıldığını, bulunduğu odadaki monitörden gördüğünü belirtti.

‘Aksakallı ile görüştü’

İlerleyen saatlerde başka bir odaya geçtiğini ve orada bulunan Astsubay Ali Taş’ın Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı ile görüştüğünü söyleyen Bingül, onun darbecilere karşı hareket etmeleri emrini ilettiğini aktardı. O gün sadece darbecilere karşı silahlandığını savunan sanık Murat Bingül, tankçı personeli etkisiz hale getirdiklerini öne sürdü.