Gündem Yaşayabilmek için 20 dakikası var!

Yaşayabilmek için 20 dakikası var!

09.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Minik Hüseyin’in ailesi, doktorların ‘Hastaneye en fazla 20 dakika uzaklıkta yaşayın’ tavsiyesini dikkate aldı, maddi imkânsızlıklara rağmen ev tuttu. 6 yaşındaki çocuk şimdi iyileşmeyi bekliyor...

Yaşayabilmek için  20 dakikası var

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kan kanseri teşhisi konulan 6 yaşındaki Hüseyin Sevinç’in doktorları, ateşinin yükselmesi halinde hızla müdahale için hastaneye en fazla 20 dakika uzaklıkta yaşaması gerektiğini söyledi. Burdur’da oturan aile, bunun üzerine hastane yakınında ev kiraladı.

‘Yardımlarla ev tuttuk’
Çocuklarının daha önce hastalıkla ilgili hiçbir belirti göstermediğini belirten anne Emine Sevinç, “Çok üzüldük, fakat güçlü olup oğlumuzun tedavisini yaptırmamız gerekiyordu. Çok mutsuz ve umutsuzduk. Maddi yönden çok sıkıntı yaşıyorduk. Aylar süren tedaviye başlandı. Hastane bahçesinde ve koridorlarda günler, aylar geçirdik. Doktorları Hüseyin’in tedavisine ayakta devam edeceklerini söylediklerinde sevindik. Fakat Burdur’a gitmemizin imkânsız olduğu, Hüseyin’in ateşinin yükselme ihtimaline karşı hastaneye en fazla 20 dakika uzakta yaşayabileceğimiz söylendi. Yakınlarımızın yardımıyla ev tuttuk” dedi.

Yazarlar