Gündem Yaşlılar Kadıköy’de gençler Esenyurt’ta

Yaşlılar Kadıköy’de gençler Esenyurt’ta

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi’nin yürüttüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Mahallem İstanbul Projesi’nin sonuçlarına göre, İstanbul’da yaşlı nüfusun yoğunlaştığı mahalleler Kadıköy’den Caddebostan, Suadiye, Fenerbahçe, Göztepe ve Feneryolu olurken, Esenyurt, Arnavutköy ve Sultanbeyli ilçeleri de 25 yaş ortalamasıyla en genç nüfusa sahip mahallelerden oluşuyor.

Yaşlılar Kadıköy’de  gençler Esenyurt’ta

Mahallem İstanbul Projesi’nin sonuçlarına göre, İstanbul’da nüfusu binden az olan mahalleler dışarıda bırakıldığında, yaşlı nüfusun yoğunlaştığı mahalleler Kadıköy’den Caddebostan, Suadiye, Fenerbahçe, Göztepe ve Feneryolu oldu. Söz konusu mahallelerde ortalama yaş 45’in üstünde seyrediyor. Esenyurt, Arnavutköy ve Sultanbeyli ilçeleri ise en genç nüfusa sahip mahallelerden oluşuyor. Bu mahallelerde yaş ortalaması 25’lere kadar düşüyor.

Haberin Devamı

Nüfusunun yüzde 10’undan fazlası boşanmış bireylerden oluşan mahalleler içinde Kadıköy’den 9, Şişli’den 5, Beşiktaş’tan 4, Bakırköy ve Maltepe’den 3, Fatih’ten ise 2 mahalle bulunuyor. İstanbul’da üniversite mezunu oranının en yüksek olduğu mahalleler Ümraniye’den Saray, Beşiktaş’tan Konaklar, Levazım, Levent ve Ataşehir’den Atatürk oldu.
Levent, İstanbul’da doktora mezunu en yüksek olan mahallelerin başında geldi.